liber

3 motive pentru a fi sceptic asupra gândirii proprii

Poate considerați că scepticismul este o trăsătură pozitivă, chiar o superputere. Poate că te simți încrezător că nu vei cădea prada trădătorilor și escrocilor.

Aveți încredere în propria judecată și în capacitatea dvs. de a gândi logic lucrurile înainte de a lua o decizie sau de a accepta punctul de vedere al celuilalt.

Unele beneficii de a fi sceptici față de gândirea și mintea voastră.
Iată câteva modalități în care cred că putem beneficia cu toții de o doză mai mare de auto-scepticism:

1. Veți învăța să trăiți în prezent

Majoritatea gândurilor noastre fie ne transportă într-un trecut pe care nu-l putem schimba, fie într-un viitor care nu există. Și cele mai multe suferințe și nenorociri din viața noastră sunt create din aceste gânduri.

Când învățăm să trăim în prezent, ne punem mai puține resurse în voința noastră și ceva ce nu ar exista neapărat. Ne reducem îngrijorarea și anxietatea. Când gândurile despre trecut sau viitor amenință să vă deraieze, întrebați-vă această simplă întrebare: „Este adevărat?”

2. Veți experimenta dezvoltare personală

Dacă avem convingerile pe care le prețuim amenințate, vom evita astfel de situații cu orice preț.

Dar acest lucru va împiedica, de asemenea, să vă confruntați cu o creștere personală care vine numai atunci când permitem ca gândurile și credințele noastre să fie contestate de alții.

Nu trebuie să experimentăm aceste ocazii ca fiind amenințătoare, ci ca oportunități de a învăța ceva nou care ne poate ajuta pe termen lung.

3. Veți învăța să aveți încredere în înțelepciunea corpului vostru

În căutarea certitudinii, filozoful Descartes se întoarse de la lipsa de fiabilitate a corpului la garanția minții.

Dar iată ce e interesant. Corpurile noastre sunt mai de încredere decât mințile noastre.

De exemplu, mintea voastră ar putea încerca să vă convingă că sunteți în regulă făcând parte dintr-un grup care bârfește neîncetat. Dar de fiecare dată când ești cu ei, gâtul te doare și corpul tău devine tensionat.

Când vei deveni conștient și suspicios de raționalizările tale, vei deveni mai conștient de înțelepciunea corpului tău și de mai multă încredere în îndrumarea lui.

Eliberează-te de gândirea în exces. S-ar putea să nu realizați că aveți cheia pentru eliberarea voastră. Pur și simplu deveniți mai sceptici față de propria gândire.

Astfel veți fi liberi să vă bucurați de viață la un alt nivel.