5 moduri pentru a da un impuls memoriei

Ești un suflet uitător?

Așa vă vedeți pe voi înșivă? Așa vă văd ceilalți? Și dacă ai putea, vrei să găsești niște modalități de a-ți spori memoria?

Poate uneori te lupți să-ți amintești numele de locuri sau oameni.

Dacă ați răspuns da, nu vă descurajați. Nu ești singur. Se pare că uitarea este o problemă tot mai frecventă multora dintre noi în aceste zile.

De ce?Foarte bine că întrebi.

Studiile au arătat că angajamentele crescute, stresul personal și în exces, prioritățile și obiceiurile de viață mai sănătoase sunt cauza principală a uitării nu numai la adulții mai în vârstă, ci și la cei tineri din rândul nostru.

Celulele creierului îmbătrânesc împreună cu noi și, uneori, îmbătrânesc înainte de vreme. Deci, dacă nu luăm la cunoștință să avem grijă de noi înșine … ar putea însemna că al nostru creier se va deteriora mai repede decât ne-am aștepta.

Deci, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă sprijiniți memoria.

1. Luați notițe
Așa cum s-ar părea că este de modă veche, purtând un notebook cu tine este un sfat util.

Scrieți aceste mici detalii, ca o adresă sau un număr, și asigurați-vă că-l păstrați la îndemână în orice moment. Acesta poate fi locul de plecare atunci când avem nevoie de un impuls de memorie.

Este științific cunoscut că scrierea fizică este o modalitate foarte bună de a-ți înregistra mintea.

2. Creați un calendar de flux al activităților
Atunci când nu sunteți străluciți la a vă aminti lucrurile, s-ar putea să vă încurcați de la sarcină la sarcină sau, uneori, să rămâneți blocați pentru că nu știți de unde să începeți.

Creați un calendar Google cu culori. Includeți în calendar lucruri precum timpul de gândire și perioadele de învățare, împreună cu acele sarcini obișnuite care uneori ar putea rămâne neterminate, deoarece nu erau pe radarul nostru de sarcini.

Este un mod super ușor și frumos vizibil pentru a vă menține pe drumul cel bun. Mai ales pentru cei dintre noi care sunt ușor distrași!

3. Folosiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
Comunicarea vizuală este adesea un instrument mai bun pentru cei a căror minte lucrează în acest fel.

Încercați să asociați un obiect fizic sau unei persoane cu ceea ce doriți să vă amintiți.

Imaginile sunt ceea ce mintea subconștientului folosește atunci când manifestă visele noastre cele mai dragi, ceea ce îl face un instrument evident pentru a ne aminti idei sau date care nu se vor lipi.

4. Muzica vă ajută să îmbunătățiți memoria
Ceea ce ne place să facem, cum ar fi să ascultăm muzică, nu numai că ne sprijină starea de spirit, dar ne ajută și memoria.

Odată ce reținem diferite versuri ale melodiilor preferate, așa am putea reține și alte lucruri mai importante și benefice din viața noastră. Iar odată ce ne-am dat seama de acest lucru, trebuie doar să ne concentrăm și să punem în practică.

Schimbați alegerile muzicale … deoarece varietatea nu este doar condimentul vieții … ea vă ține și mintea pe picioare.

5. Odihnește-te suficient
Știu că sună un pic ciudat, dar o minte lipsită de somn este, de asemenea, o minte lentă.

O minte obosită și ineficientă nu duce la o viață fericită și de succes, ceea ce cu siguranță ne dorim cu toții. Corect?

Asigură-te ca ești destul de odihnit în timpul zilei, de asemenea trebuie să rămână timp și pentru distracții și relaxări.

Și nu numai, fiind lipsit de somn, duce la toate provocările legate de sănătate.

Rezultatul? Memorie slabă și multe alte efecte negative.

Încercați aceste sfaturi de bază și fiți sigur că veți începe să vă amintiți mai des lucrurile!

Deci oricine ești, oricât de bătrân ești … o minte sănătoasă este întotdeauna necesară dacă vrei o viață mai sănătoasă și o memorie care să nu te lase baltă.