steve mcdowell

Barbati crescuti in rugby

Am vrut sa scriu ceva despre ce a insemnat rugby-ul pentru mine, dar am descoperit ca nu imi e atat de usor precum credeam. Stiu sigur ca mult din ceea ce sunt acum se datoreaza anilor petrecuti in vestiarul si pe terenul de la Steaua, dar imi e cu neputinta sa imi ordonez atatea emotii si amintiri in momentul asta. Promit insa ca am sa o fac in zilele urmatoare.

Ne-au impresionat (pe toti, in egala masura) scurtele discursuri sustinute de doua legende ale rugby-ului: Steve McDowell (Noua Zeellanda) si Richard Dixon (Scotia). Doi barbati crescuti in rugby, purtand vizibil semnele fortei si inteligentei fara de care nu poti sa faci performanta in acest sport. Doi barbati pe care, instinctiv, i-ai vrea in aceeasi echipa cu tine.

Suntem facuti cu totiii din aceeasi carne si acelasi sange, insa ne deosebeste mentalitatea. Ca sa ajungi in varf, trebuie sa faci toate lucrurile care i-au adus pe cei dinainte ta in varf si inca ceva in plus. – Steve McDowell

O echipa nu poate sa castige fara individualitati, iar individualitatile nu pot sa castige fara o echipa. Asta e modul in care gandim in rugby. Sustinem indivizii, dar in primul rand credem in echipa. – acelasi Steve McDowell

Pana imi adun gandurile si revin cu “amintiri din copilaria in rugby” nu pot sa spun decat ca ma bucur enorm ca am simtit entuziasmul oamenilor alaturi de care stateam in sala si incep sa sper (oarecum nerealist) ca rugby-ul romanesc poate sa aiba un viitor la fel de frumos precum ii este trecutul.