Locul de munca potrivit

Cand stii ca ai gasit locul de munca potrivit?

Fie ca este un loc de munca temporar sau un loc de munca permanent, trebuie sa iti placa sa mergi zi de in acel loc. Astfel ai grija de sanatatea ta psihica si esti productiv. Atunci cand lucrezi intr-un domeniu care nu te reprezinta si in care nu te regasesti, acest lucru se va vedea in performantele tale de zi cu zi. Chiar daca vei stii sa realizezi sarcinile in mod corect, nu vei avea niciodata aceleasi performante precum ale celor care iubesc sa indeplineasca taskurile respective.

Se spune ca oamenii care nu vor lucre o singura zi din viata lor sunt cei care iubesc meseria pe care o realizeaza si acest lucru este cat se poate de real.

Sunt unele persoane care nici nu isi dau seama ca nu si-au gasit inca meseria care sa ii reprezinte si care sa le ofere acea satisfactie la sfarsit de zi.

Cum stii ca ai locul de munca potrivit pentru tine?

1.Te simti implinit. Jobul tau iti permite sa cresti personal si profesional. Inveti lucruri noi, cunosti alte realitati si moduri de a face lucrurile si acest lucru te obliga sa te perfectionezi si sa faci lucrurile intr-un mod diferit de ceea ce erai obisnuit. Un mic detaliu pentru a sti daca esti la locul de munca potrivit este ca atunci cand vorbesti despre asta, o faci cu un zambet pe buze.

2. Ai investit o parte din timpul liber in lucrurile legate de cariera ta. Ce ai facut in acest weekend? Ai dedicat o parte din sambata sau duminica invatarii a ceva nou legat de jobul tau? Daca ati raspuns cu “da” la a doua intrebare, sunteti pe drumul cel bun. Un bun indicator pentru a sti daca te dedici asupra a ceea ce te pasioneaza este timpul liber pe care il investesti in ceva legat de munca pe care o prestezi.

3. Luni ar trebui sa fie ca vineri. Sunt multi oameni care urasc zilele de luni pentru ca trebuie sa se reintoarca la munca si iubesc ziua de vineri pentru ca vor avea doua zile fara munca. Daca iti place ziua de luni la fel de mult precum ziua de vineri , caci o vezi ca pe inca o ocazie de a-ti dedica potentialul la ceea ce te pasioneaza si motiveaza cu adevarat, inseamna ca esti in locul potrivit.

4. Exista o atmosfera buna. Lucrul intr-un mediu placut, in care te simti confortabil si calm este esential. Sa te poti exprima liber, cu oameni care iti recunosc munca si te asculta si te ajuta atunci cand ai nevoie este tot ce ai nevoie de la un job. Trebuie sa lucram in medii fara tipete si cu bune maniere, unde oamenii sunt respectati si apreciati. Daca colegii tai de munca te intampina dimineata, daca te opresti pentru o pauza de mic dejun / pranz impreuna cu ei si, din cand in cand, te intalnesti la o bautura in afara locului de munca, esti in compania potrivita.

5. Te poti exprima liber. Cu totii meritam sa fim auziti, toate opiniile conteaza, astfel incat toata lumea din companie, indiferent de pozitia lor, ar trebui sa isi poata spune opinia fara ezitare. Companiile ar trebui sa ofere diferite mijloace de comunicare, astfel incat oamenii sa isi poata oferi parerea oricand doresc. Deci, daca te poti exprima liber in compania, te afli in cea potrivita.

6. Esti platit corespunzator muncii depuse. Atunci cand nu esti platit conform muncii prestate, totul devine foarte revoltator si nu vei mai avea aceeasi motivatie. Gaseste un loc de munca ce poate sa iti ofere veniturile pe care le meriti, deoarece nu trebuie sa uitam ca remuneratia corespunzatoare aduce satisfactie in ziua de astazi.

Pentru multe persoane locul potrivit de munca este cel care le aduce lunar bani multi, precum este si in videochat – principalul motiv pentru angajarea in videochat sunt banii incasati lunar.

Poate o sa fie nevoie de mai mult timp si mai multe incercari pana iti gasesti cel mai bun loc de munca, dar merita incercat.