Câțiva pași naturali pentru a avea dinți mai albi și mai sănătoși

Un zâmbet strălucitor vă poate face primele impresii pozitive și de durată. În timp ce ceea ce este în interior contează mai mult decât ceea ce este în exterior, un zâmbet sănătos, alb, atrage alte persoane către tine și astfel îi poți câștiga.

De la probleme financiare, la aversiune, până la vizitarea medicului stomatolog, barierele unei bune îngrijiri de sănătate orală pot sta în modul de a-ți trăi viața cu încredere. Încercați în schimb să vă păstrați îngrijirea stomatologică. Veți avea în curând un zâmbet sănătos înarmat cu informații interesante despre sănătatea orală, o periuță de dinți și câteva de remedii naturale.

Provocări pentru sănătatea dumneavoastră dentară
Gândiți-vă la gura dvs. ca la poarta către restul sănătății corpului. Deficiențele nutriționale și semnele de avertizare ale bolilor de inimă încep în cavitatea bucală. Aici puteți confrunta câteva dintre cele mai comune condiții și provocări pentru sănătatea dumneavoastră dentară:

Respirație urat mirositoare;
Boala parodontală (gingiilor);
Carii dentare;
Gingivita (sângerarea gingiilor);
Cancer oral;
Afte bucale;
Eroziunea, sensibilitatea sau durerile dinților;
Degradarea smalțului;
Decolorarea.
Mulți factori diferiți contribuie la decolorarea, boala și uzura dinților. Genetica, fumatul, consumul de băuturi acide precum sucul de fructe sau vinul și alimentația proastă sunt unele dintre lucrurile care influențează sănătatea orală slabă. Îmbătrânirea și utilizarea de antibiotice îți pot afecta negativ zâmbetul.

Iată ce puteți face pentru a combate acești factori:

Pune-ți dinții la o dietă
Ești ceea ce mănânci și bei, așa că pune-ți dinții la o dietă. Dacă fumați și consumați ceai negru sau vin roșu, așteptați-vă să aveți dinți decolorați. Periați dinții întotdeauna după masă și urmăriți ce puneți consumați în mod obișnuit. Evitați acei agenți de colorare și mâncați alimente mai sănătoase, cum ar fi mere și conopidă. Practic, aceste alimente vă pot curăța dinții pentru voi, în mod natural.

Schimbați periuța de dinți
Periuța de dinți arată mai mult ca niște copaci cosiți? Înlocuiți acea perie de dinți grunjoasă. Capul periuței de dinți electronice nu este ce era odată? Înlocuiți-o la fiecare două sau trei luni.

Dacă nu schimbați periuța de dinți, doar mutați bacteriile înainte și înapoi. Profitați la maxim de tactica dvs. de periaj folosind mișcări circulare și menținând peria la un unghi de 45 de grade.

Curăță-ți limba
Scoaterea depunerilor de pe limbă se dovedește dificilă cu o periuță de dinți, iar acea depunere face ca respirația să miroasă neplăcut. Folosiți un răzuitor de limbă pentru a curăța placa de pe limbă în fiecare dimineață și pentru a elimina acumularea de bacterii.

Îngrijirea implanturilor precum dinții normali
Când cariile și deteriorarea dinților sunt mari, puteți lua în considerare implanturile și, din fericire, implanturile dvs. nu vor experimenta niciodată cavități. Cu toate acestea, au o uzură normală și trebuie îngrijiți ca dinții naturali ca să se mențină în regulă pe termen lung.

Dacă abia v-ați pus implanturi, vizitați medicul stomatolog de patru ori în primul an în loc de cele două întâlniri obișnuite. În caz contrar, rutina dvs. de îngrijire stomatologică este la fel cum a fost. Utilizați ață dentară, periați dinții cel puțin de două ori pe zi, păstrați-vă limba fără plăci și afișați-vă acel zâmbet special. Periuțele de dinți electrice necesită mai puțin timp pentru utilizare decât cele obișnuite.

Utilizarea uleiului
Această tactică datează din textele antice Ayurvedice, cu aproximativ 3.000 până la 5.000 de ani în urmă și nu dăunează gingiilor sau smalțului. În schimb, studiile arată că tehnica de extragere a uleiului este la fel de eficientă ca multe tratamente clinice pentru sângerarea gingiilor, respirație neplăcută, dezvoltarea bacteriilor și decolorarea.

Uleiurile obișnuite pe care le utilizau cei din antichitate dar și cei moderni includ ulei de susan și de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos are în special proprietăți de albire și de combatere a degradării. Clătiți gura cu aceste compoziții timp de 15 minute și scuipați uleiul în coșul de gunoi.

Bicarbonat de sodiu
Unii oameni se îngrijorează că bicarbonatul de sodiu este prea abraziv pentru curățarea dinților, precum sarea sau cărbunele activat, dar este de fapt ideal pentru curățarea dinților.

Faceți o pastă amestecând puțină apă cu bicarbonat de sodiu – practic o cantitate cât să acopere periuța de dinți. De asemenea, puteți amesteca bicarbonatul de sodiu cu pasta de dinți. Periați în mod obișnuit două minute, după clătește. Faceți acest lucru în mod obișnuit o dată sau de două ori pe săptămână pentru a avea dinții mai albi.

Luați în considerare aceste sfaturi pentru a obține dinți mai sănătoși, mai albi, în mod natural și în siguranță. Barierele pentru o igienă dentară bună nu trebuie să vă stea în cale. În schimb, abordați-vă nevoile de îngrijire a sănătății orale cu articole găsite în cămară.