Basescu

Ce facem cu Basescu?

Draga Anca, intrebarea domnului mogul Voiculescu merita dezbatuta. Basescu sanctificat? O idee interesanta, nu zic nu. O sa aprofundez subiectul cu consultantul personal in teologie (da, am resurse, am oameni) si o sa revin cu un raspuns argumentat. Instinctiv nu as zice nu. L-as face macar bulevard sau statie de metrou. In fond la noi sfintenia si folclorul se amesteca adesea, iar distinctia intre sinaxar si culegerile de povesti e destul de vaga. Nu stim daca domnul Basescu e sfant, dar in folclor a intrat sigur.

Draga Anca, de fapt imi e foarte greu sa raspund la intrebarea ta. Sunt vreo cinci ani de cand evit cu succes politica. Asta pentru ca la un moment dat am prestat destul de mult consultanta in comunicare politica. Iar cand am hotarat sa renunt am pus politica intr-o zona in care prefer sa nu ma uit vreodata. Stiu ca exista, undeva, intr-un colt intunecat, dar o ignor cu succes.

Sunt mandru ca reusesc sa stiu tot atat de multe despre politica precum stiu despre idila carnala dintre Tarky si Traistariu. (Habar nu am cine sunt domnii, dar am auzit ieri doua colege prin birou comentand.)

Mi se mai intampla sa trebuiasca sa ma documentez, pentru munca. Am din fericire posibilitatea sa evit citirea paginilor de politica si sa sun oameni care imi pot da toate informatiile de care am nevoie. Repede, ca sa doara cat mai putin. Asa se face ca am despre domnul Basescu o parere, dar ea priveste mai mult manierele sau vocabularul domniei sale. Prestatia sa politica imi este aproape necunoscuta.

De aici se nasc cele doua planuri pe care pot raspunde. 1.Gradul de educatie nu a fost vreodata criteriu de respingere a sanctificarii. Deci se califica. 2.Politica a dat destul de putin sfinti (o sa imi intreb consultantul cati). Deci sunt sanse foarte mici.

In episodul urmator va povestesc care este legatura intre politica romaneasca si commedia del’arte.