Ce poate face un ceas inteligent?

De vreo sase ani aceasta intrebare ne tot intriga, dar un lucru este sigur, smartwatch-ul sau ceasul inteligent este o inovatie care a depasit cu mult utilitatea unui ceas normal care se limiteaza strict la afisarea orei.

Smartwatch-ul este un computer pe care il porti la mana, cu dimensiuni reduse, care are o inteligenta uimitoare. Si pentru ca nu este nici pe departe un ceas obisnuit, cu ajutorul unui smartwatch poti face lucruri pe care nu ai fi crezut niciodata ca le poti face cu un ceas.

Ceasul se conecteaza prin Bluetooth la Smartphone-ul tau si are bineinteles o limita de distanta. Cu ajutorul acestuia poti face lucrurile pe care le faci de obicei pe telefon, dar cu mai mare lejeritate. Cu ajutorul unui smartwatch poti vedea cum este vremea, ce evenimente ti-ai planificat, poti sa te orientezi mai usor in trafic sau sa asculti muzica.

In primul rand, atunci cand iti cumperi un smartwatch trebuie sa stii deja ca vei petrece din ce in ce mai putin timp cu telefonul in mana pentru ca acesta inlocuieste multe dintre functiile sale.

Pe langa functia evidenta de afisare a timpului, un ceas smartwatch include si o camera foto care te ajuta sa surprinzi momente importante, compas, barometru, termometru care iti indica temperatura , GPS pentru navigatie si multe alte functii.

Vitezometrul este functia preferata a iubitorilor de sport. Smartwatch-ul iti poate arata cu ajutorul aplicatiei Speed Wear viteza ta actuala, medie si maxima cu care te deplasezi. In acest fel poti sa-ti apreciezi cu usurinta randamentul si sa iti depasesti performanta in fiecare zi.

Daca te-ai saturat sa fii nevoit sa deschizi telefonul de fiecare data cand primesti o notificare, un mesaj sau cand vrei sa apelezi pe cineva, ei bine un smartwatch dispune de un difuzor care citeste mesajele primite si un microfon pentru a-i dicta comenzile sau a face diferite interogari.

Functionalitatea unui ceas inteligent nu se opreste aici si poate fi extinsa cu usurinta prin instalarea diferitelor aplicatii din magazinul Google.

Ca orice ceas, smartwatch-ul se gaseste in diferite marimi si culori.Designul este foarte versatil si poti gasi cu usurinta un ceas potrivit stilului tau. Fie ca vorbim de un model sport sau de unul elegant, poti asorta ceasul smartwatch la orice tinuta.

Mai mult, smartwatch-ul garanteaza pentru siguranta telefonului tau. In Google Play Store exista aplicatii care te ajuta sa iti gasesti smartphone-ul pierdut si care functioneaza ca o adevarata „lesa virtula”.

Un smartwatch te ajuta sa salvezi timp si energie si sa fim seriosi, cu totii avem nevoie de mai mult timp. Un astfel de gadget iti face viata cu mult mai usoara.