Concurs samsung

Cine ghiceste concursul Samsung?

Samsung Corby Game iti da posibilitatea sa castigi un… Cine ghiceste ce?

Claudiu Gamulescu propune un concurs de pozitionare si comunicare pentru business-uri online. Da premiu carti rare (frumos!). Subiectul e atat de apropiat de tema proaspatului Internetics [unu][doi][trei], incat nu putem decat sa il aplaudam si sa participam.

Pozitionare: Avem deja: Arhiva 2.0 a internetului romanesc. Ce e bun la ea: ca permite inglobarea sub aceasta umbrela a unei game variate de manifestari/proiecte/intamplari. E foarte flexibila. Ce e periculos: ca ar putea sa ramana o pozitionare vaga. Ce e de facut: propunerea de valoare adaugata, peste procesul de arhivare. O arhiva (clasica) nu este un doar un depozit unde poti sa gasesti orice, ci un loc unde informatia este sortata intr-un mod user friendly. Este o oferta de servicii, nu de imobiliare. Povestea e identica aici. De exemplu, Re:Fresh ar trebui sa dezvolte o platforma de dezbateri (online si/sau offline) care sa analizeze critic informatia arhivata. Au existat deja doua evenimente Re:Seminar, insa problema lor este ca sunt doar niste evenimente semnate Re:Fresh, nu o extensie functionala a functiei de arhivare. Ca sa atinga pozitionarea aceasta subiectul evenimentelor (platforma offline de dezbatere) ar trebui sa fie strict legat de content-ul siteului. Adica: nu ne intalnim sa discutam despre un subiect oarecare din online, ci despre subiectul care a fost cel mai citit/citat pe refresh.ro (e doar un exemplu de criteriu). Iar discutia despre servicii conexe functiei de arhivare poate continua.

Comunicare: Re:Fresh isi va atinge in curand limitele de comunicare in paradigma actuala (limite date de resursele de timp si de networking ale fondatorului). Alte mijloace si pretexte de comunicare pot fi construite doar prin crearea serviciilor conexe despre care vorbesc mai sus. Fiecare dintre ele poate fi dezvoltat pana la nivelul de sub-brand. Intr-o astfel de arhitectura de brand (piramidala, nu orizontala) fiecare dintre actori isi dezvolta o platforma individuala de comunicare, cu registru propriu de tactici si administratori dedicati. (De fapt ce spun aici e continuarea capitolului pozitionare.)

Dau jocul mai departe pentru trei juniori (care par sa dea semne de istetime).