creier tanar

Cum iti pastrezi creierul tanar?

Am citit acum ceva timp ca studierea limbilor straine poate sa incetineasca degradarea fuctiilor cogitive. (Daca ai mai mult de 20 de ani e posibil ca procesul sa fi inceput deja. Se intampla chiar si acum, in timp ce citesti.) In mare, studiul spune ca trebuie sa iti provoci permanent creierul, sa ii dai sarcini noi, sa iti activezi parti proaspete din el. E posibil sa te ajute, chiar daca astazi pare doar un hobby.

Trecand peste introducerea dramatica: mi-am propus, de ceva timp ca in fiecare an sa incerc lucruri noi. Si nu ma gandesc la exemple din categoria: anul asta, pentru prima oara in viata mea, o sa port o camasa roz. (Desi ar fi o mare provocare. Nu exista articol vestimentar care sa mi se para mai improbabil in relatie cu mine.) Vorbesc despre studiu, despre lucruri serioase. Sau neserioase. Important e sa fie greu.

Lista pentru 2018 cuprinde:

  1. O sa studiez teatrul. Nu am fost niciodata mai mult decat un spectator pasionat. Anul asta fac o bibliografie serioasa si ma ocup asa cum se cuvine de subiect
  2. O sa sa invat despre designul vestimentar. Fashion-ul (si preocuparea excesiva) pentru el mi-a parut mereu o caterinca. E un motiv foarte bun. Ma mai gandesc inca daca pentru asta ar trebui sa iau si niste lectii de desen sau nu. O sa vedem ce se intampla pe parcurs.
  3. [Subiect secret]

Inchei americaneste, cum fac blogerii seriosi, cu o intrebare. Facem interactiune, cum ar veni. Tu te-ai gandit ce o sa inveti nou anul asta?