drujba siguranta

Cum sa eviti accidentele in timp ce utilizezi o drujba profesionala

Fie ca esti doar un pasionat al taierilor pe diverse tipuri de lemn, fie iti castigi existenta facand asta ar trebui sa acorzi o atentie sporita in ceea ce priveste protejarea diverselor parti ale corpului pentru a te feri astfel de accidente in munca.

Insa, de cele mai multe ori acest capitol se neglijeaza cu desavarsire, multi dintre noi crezand ca daca am invatat cum sa manuim un anume instrument de lucru asta este totul, insa nu ne gandim si la posibile cauze exterioare care ar putea aparea, si ne-ar putea periclita atat calitatea in munca cat si corpul fizic.

In acest caz ce ar fi de facut pentru a ne lua masurile de precautie si a lucra eficient cu cea mai buna drujba electrica sau cu benzina, indiferent de circumferintele sau tipul de lemn pe care il avem de taiat?

In primul rand, conform unor site-uri de specialitate de protectie in munca, se pune foarte mult accent  pe protejarea partilor corpului care vizeaza direct folosirea drujbei.

In primul rand, ne este sugerat sa nu purtam haine prea stramte sau prea largi, ci combinezoane sau haine de munca special concepute pentru lucrul off-road.

In al doilea rand, cel mai predispuse la accident sunt mainile si ochii nostri si de aceea trebuie sa le ferim cum se cuvinte. In ceea ce priveste mainile, manusile de protectie sunt solutia optima, iar in cazul ochilor, viziera sau ochelarii de protectie par sa fie optiunile numarul unu.

Dar si picioarele noastre sunt implicate in aceata munca. Acolo este recomandat sa purtam boacanci dintr-un material robust, astfel orice bucata din lemn care sare sa nu ne provoace vreo rana.

Si nu in ultimul rand, zgomotul facut de drujba poate avea amplificare foarte inalta, iar in acest sens este recomandat sa purtam antifon, o casca speciala care se poate achizitiona dintr-un magazin de protectia muncii care permite reducerea zgomotului pe cat posibil.

Dar si la nivel tehnic este de precizat cate ceva despre folosirea corecta a drujbei.

Un fenomen care apare des este reculul, ce se caracterizeaza prin miscarea lantului drujbei atunci cand atinge un obiect nedorit, fie cand se prinde lantul intr-o taietura mai dificila.

Acest lucru poate aduce accidente de munca grave, iar pentru a le evita este necesar sa cunoastem tehnica de functionare a lantului drujbei dar si felul in care sa operam pe diverse suprafete din lemn.

Este deosebit de important sa stim sa lucram eficient pentru a ne feri de accidente nedorite care ne pot priva de a ne bucura de viata.

Oricat am fi de profesionisti trebuie sa ne luam masurile de precautie adecvate si sa nu lasam nimic la voia intamplarii pentru a nu fi taxati, marile organizatii atragand mereu atentia referitor la asta.