Imbracaminte

Cum sa te imbraci cand promovezi diverse produse?

Recunosc, ghidurile din categoria “how to” ma atrag irezistibil. Cum sa rezist tentatiei de a invata marketing in sase dimineti, la cafea? Ultimul cu care m-am intalnit este “Tinuta pentru succes, de Mihaela Berciu, cu ilustratii de Stephan Pelger”. Nu l-am parcurs decat superficial; in primul rand pentru ca este vorba despre haine, in al doilea rand pentru ca este vorba despre haine pentru femei.

Am retinut totusi cateva idei pentru colegele mele mai tinere (adica toate) si incepatoare in ale capitalismului. Cea mai importanta este, citez: “pentru a obtine o promotie [sic!] imbracati-va ca si cum ati detine deja acea pozitie.”

Acum avem doua ipoteze. Daca doamna vorbeste despre promovari, atunci, draga Laura, trebuie sa te imbraci ca mine daca vrei sa imi iei locul. Daca doamna chiar vorbeste despre promotii (de ce nu?), atunci, draga Alexandra, cand mergem data viitoare la P&G, nu mai purta conversii de prezentare, poarta cizmele verzi cu zebra, de teren. Ca si cum ai avea deja promotia, ai retinut?

In incheiere, inca doua sfaturi:

1. “In cazul in care se intampla sa purtati incaltaminte incomoda, orice ar fi, nu va descaltati, nici chiar sub masa.”

2. “Indiferent de situatie, in cadrul tinutelor pentru mediul de afaceri este absolut obligatoriu sa purtati lenjerie intima.”