De ce oamenii frumoși sunt mai confidenți și de succes decât alții

Unii oameni sunt făcuți doar pentru succes. Închide ochii și imaginează-ți o persoană de succes. Ce vezi? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, imaginați-vă pe cineva care este puternic, independent, nu se teme să spună ceea ce trebuie și, de nouă ori din zece, acea persoană este atractivă. Gândește-te la asta. Câți oameni de succes neatractivi vedeți la știri? Sigur, unii sunt acolo, dar marea majoritate au un lucru în comun: sunt frumoși.

Bebeluș frumos
Începe de la naștere. Ei spun că toți bebelușii sunt drăguți, dar, în opinia celorlalți, frumusețea este în ochiul privitorului. Un copil care este descris în mod constant drept „drăguț” în comparație cu alții va fi adesea tratat într-o manieră mai bună de către cei din jurul acelui copil în creștere și va primi critici mai puțin dure de-a lungul vieții. Asta nu înseamnă că acest copil nu va crește iubit, însă fiind răsfățat sau nu, este foarte probabil ca copilul să fie încrezător și dispus să își asume riscuri. Rețineți că încrederea nu înseamnă a fii politicos sau amabil. Încrederea înseamnă succes.

Efectul aurei
Dacă treci prin viață primind feedback pozitiv cu tot ceea ce faci, probabil că te vei simți mai încrezător în toate aspectele vieții tale. Dacă vi se tratează și vi se spune că nu puteți face nimic greșit, la un moment dat, veți crede.

Experții o atribuie „Efectului aurei”. Această teorie este cunoscută ca fenomenul în care un individ trece prin viață fiind lăudat constant, indiferent dacă lauda este meritată sau nu, acel individ trece apoi prin viață cu o credință interioară și un sentiment de sine. Încredere că va avea succes, inteligent și bine-plăcut. Studiile au arătat că până și profesorii tind să acorde mai multă atenție și laudă studenților cu aspect mai bun și că pacienții cu aspect bun primesc un tratament mai personalizat de la medicii lor.

Criminal calm
Acest tratament se poate extinde chiar și la modul în care noi, ca societate, tratăm infractorii care sunt mai atractivi. Criminalul condamnat, Jeremy Meeks, a ieșit din închisoare după 27 de luni cu un contract complet de model. Faimoasa lui poveste „frumoasă criminală”, păstrată peste toate știrile la momentul arestării sale a umbrit cu mult faptul că a comis o crimă cu arme de foc. El a devenit cunoscut drept criminalul cu chipul frumos.

Crede-mă, sunt frumoasă
Indiferent dacă este meritat sau nu, experții spun că persoanele considerate atractive sunt considerate mai de încredere decât cele cu aspect mediu sau sub medie. Studiile au arătat că femeile care se confruntă cu bebeluși care au dat discursuri identice sau similare cu femeile care au fețe mai mature sau „dure” au fost considerate mai convingătoare și mai de încredere. Cu toate acestea, au rostit același discurs. Cum este posibil? Poate din acest motiv copiii drăguți ar putea oricând să scape de crima în timp ce restul au fost pedepsiți pentru că au făcut același lucru.

Succes în politică
Gândiți-vă la dezbaterile prezidențiale de la Kennedy-Nixon. Dezbaterea a fost una dintre primele dezbateri televizate din istoria SUA. Oamenii au putut vedea candidații în timp real, și le place sau nu, candidații nu au fost doar judecați pe răspunsurile lor la întrebări. Oamenii i-au comparat pe tânărul, vibrantul John F. Kennedy cu cel mai în vârstă, mai dur în jurul marginilor, Richard Nixon. Spectatorii au acordat atenție cuvintelor, dar au apreciat și candidații la aparițiile lor în timp ce au răspuns. A fost corect? Probabil că nu, dar Kennedy era considerat un candidat mai sincer și mai cald. Judecata a însemnat mult până la urmă.

Sociabil
La sfârșitul anilor 1990, filmul She’s All That, personajul principal a început filmul la fel de penibil, timid și nepopular. Avea ochelari, purta haine incomode și umbla cu copii artiști. Prin urmare, era nepopulară. Tot ceea ce a fost nevoie a fost un singur makeover, iar ea a devenit brusc dorită, de succes și capabilă să preia popularitatea în școală. Totuși, ea era aceeași persoană. Abia când a fost „frumoasă”, a ieșit din cochilia ei și a devenit socială cu alți studenți. Este indicativ pentru viziunea societății asupra frumosului. Copiii populari sunt de obicei atrăgători și încrezători, în timp ce tocilarii sunt liniștiți, rezervați și incomozi. Frumusețea este egală cu popularitatea și succesul, cel puțin în cadrul liceului. Șanse mari sunt, mulți dintre copiii „urâți” și nepopulari vor merge spre succes, dar pentru acea perioadă mică de timp, cei frumoși sunt cei încrezători și puternici.

La sfârșitul zilei, corect sau greșit, este greu de negat. Frumusețea este atât de des egală cu încrederea, iar cu încredere vine și succesul. Începe din copilărie și continuă până la vârsta adultă, atingând toate aspectele vieții tale. Cu toate acestea, doar pentru că nu sunteți „persoana frumoasă” prototipică nu înseamnă că sunteți sortiți pentru eșec și pentru o viață nefericită. Adesea, persoanele incomode și cu aspect mediu sunt cele care au cel mai mare succes. Cum altfel am fi obținut Bill Gates?