cursuri inot copii

De ce sa alegi inotul pentru bebelusul tau?

In cele mai multe cazuri, intrebarea care domina mintea parintilor grijulii este urmatoarea: „Nu este micutul meu mult prea mic pentru a participa la inot?”. Desi inotul pare a fi un sport solicitant, ce nu poate fi practicat decat de persoanele cu o conditie fizica de invidiat, lucrurile nu stau deloc asa. De-a lungul timpului, inotul si-a definit un statut aparte in randul sporturilor, el fiind recomandat segmentelor aparte ale publicului autohton, asa cum ar fi aceia care sufera de afectiuni articulare, persoanele care doresc sa se recupereze dupa procedurile medicale invazive, dar si copilasilor dezvoltati insuficient din punct de vedere fizic. In concluzie, nu-i de mirare faptul ca tot mai multi parinti isi indreapta atentia spre cursuri inot copii, practica fructificata pana in acum doar in vestul Europei.

Dovada vie este reprezentata de cazul celor doi bebelusi din Anglia care la varsta fragila de doar noua luni sunt in stare sa parcurga o distanta de peste 20 de metri in bazinele destinate adultilor. Ce-i drept, obiectivul acesta maret a fost obtinut cu un spijin important din partea parintilor lor, acestia oferindu-le oportunitatea de a mentine contactul cu apa inca de la nastere.

Singura conditie este de a opta pentru un cadru specializat in care sa va initiati copilasul in tainele inotului, bazinul necesitand o temperatura constanta de 32 de grade Celsius. In plus, cele mai multe cursuri de inot destinate copilasilor nu trebuie sa depaseasca pragul de 45 de minute, asta pentru ca bebelusul sa nu resimta un disconfort cauzat de expunerea prelungita la apa abundenta in clor. Costumasul de baie este obligatoriu, insa jucariile nu trebuie sa faca parte din arsenalul dumneavoastra caci toti cei prezenti au acces la obiectele plutitoare puse la dispozitie de trainer-ul bazinului.

Ceea ce este intru totul spectaculos este amalgamul de beneficii la care nu v-ati fi asteptat din partea acestui sport, de remarcat fiind contributia pe care o aduce intaririi sistemului imunitar, sprijinul oferit sistemului muscular si celui nervos, dar si consolidarea rezistentei fizice inca de la cea mai frageda varsta. Avantajele nu se opresc aici, de remarcat fiind faptul ca la finele sedintelor de inot copilasii dispun de o pofta de mancare mult mai mare, spre deosebire de mofturile pe care le afiseaza in mod uzual. Nu trebuie sa va ingrijorati asupra caloriilor, inotul fiind un sport recunoscut pentru maniera in care structureaza corpul, oferindu-i o alura atletica de invidiat.

Printre ultimele avantaje se numara gradul de relaxare pe care inotul il ofera bebelusului, la finalul cursului de inot acesta fiind pregatit pentru un somn adanc si odihnitor. In plus, fiind vorba despre o actvitate desfasurata in grup, abilitatile comunicative si sociabilitatea bebelusului vor fi insusiri mereu puse la incercare, studiile de profil demonstrand faptul ca micutii cu o educatie sportiva bine fundmentata sunt mult mai increzatori in propriile forte, dar si mai putin timizi in societate.