Discriminare job

Discriminarea la locul de munca

Inainte de culcare, duminica seara, mi-am petrecut cateva ore frunzarind bloguri, asa cum ii sta bine unui PR-ist care se respecta. Uneori este o intreprindere lucrativa, uneori nu. Aseara a fost, caci am descoperit articolul: De ce sunt gay-ii mai creativi decat heterosexualii. Este foarte frumos scris. Insa dincolo de placerile calofile ne atrage argumentatia fara de cusur.

Motiv pentru care ma gandesc sa propun o restructurare a politicii de HR a Millenium Communications, dupa cum urmeaza:

1.Orice angajat actual care isi marturiseste apartenenta la minoritatea sexuala mai sus mentionata primeste un spor salarial de 10%. (O fi “politically corect” sa folosesc cuvantul “minoritatea”?) Optiunea va fi dovedita prin prezenta impreuna cu partenera/partenerul la petrecerile companiei.

2.La orice nou anunt de angajare o sa cerem mentionare in CV a optiunilor sexuale. Vom alcatui o lista scurta din CV-urile gay si doar daca nu reusim sa angajam din acest grup vom trece la candidatii heterosexuali.

Cel putin la PR cam stim in ce ape se scalda majoritatea. Singurele sanse le au astia mai mici, nou venitii: Corina? Ioana? Mishu?