Frumusețea prezentului: 3 sfaturi pentru a începe să trăiți în prezent

„A trăi în prezent” pare a fi un concept ciudat, pentru că deja îl trăim, nu? Dar nu puteți crede cât de departe suntem de această „mantră”.

Un creier uman are undeva între 25 și 50 de mii de gânduri pe zi. Multe dintre ele sunt legate de planurile noastre pentru restul zilei, mâine, săptămâna viitoare, anul viitor sau ceva de genul acesta.

Unii dintre ei sunt chiar îngrijorați cu privire la ceea ce aduce viitorul. Dacă acest lucru este adevărat pentru dvs., puteți spune că trăiți în prezent?

Imaginați-vă cum ar arăta ziua dvs. dacă ați fi conștienți de toate gândurile îngrijorătoare, despre ceea ce va urma în viața dvs. sau despre ceea ce a fost în trecut. Ei bine, de asta suntem aici, acum. Iată trei sfaturi care te vor ajuta să fii cu adevărat unde sau când ești.

1. Treci peste gânditul în exces
Iată două situații prin care mulți dintre noi au trecut.

Stați pe ringul de dans în timp ce cântecul dvs. preferat se aude în difuzoare. Doriți să dansați atât de mult, dar nu vă puteți opri să vă gândiți dacă șoldurile dvs. arata bine în timpul unei anumite mișcări sau dacă picioarele dvs. se încurcă atunci când încercați să vă rotiți. Și așa, un lucru frumos este transformat într-un atac de panică.
Există o mare prezentare la locul de muncă și șeful dumneavoastră întreabă dacă cineva are comentarii și idei de împărtășit? De fapt, aveți o idee excelentă care ar face ca proiectul să aibă mai mult succes și să înscrie un punct sau două pentru cariera ta. Cu toate acestea, creierul dvs. lucrează împotriva voastră și vă pune la îndoială orice cuvânt, deci nu spuneți nimic.
Vedeți, în timp ce s-ar părea că gândirea a ceea ce faceți în prezent înseamnă că trăiți în acest moment, de fapt vă face mai îngrijorați și vă face să vă simțiți mai rău. Secretul este să nu vă concentrați asupra a ceea ce este în interiorul capului dvs., ci asupra a ceea ce este în afară – oamenii, camera, conversațiile etc.

2. Bucurați-vă de momentul prezent
Când ne bucurăm de ceva, cum ar fi o vedere frumoasă, o clădire frumoasă, o seară cu prietenii, ne gândim de obicei: „Trebuie să văd / fac asta din nou”.

Dar deja sunteți în acel loc și deja faceți asta.

Gândindu-te la viitor, vă limitați să savurați cu adevărat momentul în care trăiți.

Încercați să puneți deoparte planurile voastre pentru viitor, indiferent cât de frumoase sunt acestea și prețuiți momentele care se întâmplă chiar acum.

Poate fi ceva la fel de simplu ca mâncarea de paste sau vizionarea unui film, sau ceva mai mare ca o vacanta sau un eveniment major de viață.

3. Permiteți-vă să pierdeți timp
Stilul de viață al majorității oamenilor (chiar și al copiilor) din epoca modernă este organizat până la cel mai mic detaliu.

Vă treziți la șapte, conduceți la birou și lucrați timp de opt ore, vă întoarceți acasă, gătiți cina, serviți cina la șapte, apoi, dacă sunteți destul de norocoși, aveți timp pentru dvs. și pentru hobby-urile voastre.

Când te concentrezi intens pe ceea ce faci și pierzi programul din vedere, orele vor trece fără să observi – chiar și la birou.

Deci, da, veți obține acest drept: trăind în prezent nu este un scop, deoarece obiectivele sunt toate despre viitor. Este mai degrabă o concentrare și o conștientizare, și probabil că o faceți chiar acum.

Nu există nici un obiectiv, nici o inversă, nici o destinație finală.

Aceasta este destinația. Sunteți deja aici. Sunteți deja acum.