cuptor incorporabil

Functiile cuptorului incorporabil electric

Un cuptor este un electrocasnic des folosit in bucataria oricarei femei sau familii. Tututor ne place ca de srabatori sa facem prajituri sau diverse mancaruri la cuptor, si cum putem face asta mai bine daca nu cu ajutorul unui cuptor performant?

Au aparut tot felul de modele, de la functii de autocutarare pana la sisteme inteligente de coacere a preparatelor.

In pragul sarbatorilor, am fost nevoita sa cumpar un cuptor deoarece cel vechi nu mai reusea sa coaca in partea de sus, iar repararea acestuia era mult prea scumpa fiind un model invechit, piesele se gaseau foarte greu, asa ca a fost un moment oportun sa cumpar unul nou, mai ales ca stim cu totii cate oferte se gasesc in perioada respectiova, si pot spune ca a fost un pret acceptabil.

Am ales sa-mi iau un cuptor electric incorporabil  pe care l-am integrat in dulapul de la bucatarie. Modelul nu a fost simplu de ales, dar cu ajutorul site-ului de specialitate, am gasit ce imi doream.

Sa incepem cu inceputul. In primul rand, faptul ca pot coace simultan 2 feluri de prajituri, este o adevarata minune, lasand faptul ca timpul de gatire este mult mai mic, rezultatul este unul foarte bun.

Functiile de gatitre si circularea aerului din ce unghi doresti, sunt mult mai eficiente la cuptoarele electrice in comparatie cu cele pe gaz. Eu am ales modelul de la Electrolux si va spun si de ce: are o capacitate mare de 74 de litri, vand doua tavi foarte incapatoare.

Inchiderea amortizata a usii este un beneficiu, mai ales atunci cand te garbesti si iti mai scapa uneori usa cuptorului, nu risti sa o uiti deschisa, iar preparatul sa fie in pericol de a nu se face.

Consumul de energie chiar este foarte mic, folosesc destul de des cuptorul, iar pe factura nu pot spune ca se simte vreo diferenta. Are trepte speciale pentru pizza, poti gatii in acelasi timp in doua tavi iar rezultatul va fi la fel pentru ambele deoarece caldura este distribuita uniform datorita sistemului de ventilatie si al functiilor.

Cu ajutorul timer-ului, mancarea se va face singura si va fi gata in timpul in care ai presupus  si pe care l-ai setat, iar la final te va anunta ca este gata printr-o alarma silentioasa, nu trebuie sa ti faci griji in aceasta privinta, este foarte silentios. Geamul este compus din doua straturi, impiedicand astfel incalzirea acestuia sau a butoanelor.

Curatarea catalictica te scuteste de chinul de a curata de fiecare data fiecare parte a cuptorului. Materialul de care este realizat cuptorul este de o calitate superioara si in plus, inoxul este antiamprenta.

Lungimea cablului de alimentare este de 1.6 m, asa ca daca nu ai luat in considerare unde va fi amplasat cuptorul, nu este nicio problema, firul este suficient de lung. Din ce in ce mai multe persoane au in vedere clasa energetica a electronicelor si electrocasnicelor pe care le achizitioneaza, este un criteriu important pentru ca in acest fel poti face o comparatie intre produse si consumul acre il vor genera pe termen lung.