Gala de premii

Gala de premii ADOR

Aseara a fost gala de premiere ADOR. Discutata, comentata, contestata, cum se intampla cu mai toate manifestarile din publicitatea romaneasca. De fapt nu numai din publicitate. Poate nu inteleg eu lucrurile, dar treaba asta cu publicitarii care carcotesc la festivalurile (care le apartin) mi se pare usor absurda. Ca si cum la un meci de fotbal aia de pe banca de rezerve (antrenor, fotbalisti, doctor, etc) si-ar fluiera colegii de pe teren.

Cea mai importanta noutate a anului asta, dupa mine, a fost absenta ghost-urilor grosolane. Coincidenta sau nu o serie de agentii nu s-au mai inscris in concurs dupa ce au vazut regulamentul.

(Pentru neinitiati: ghost-ul, alintat printre cunoscatori gostache, este o lucrare/campanie “de festival”. Adica (ex.) un print care apare de doua ori in B24Fun cat sa poata fi inscris si pe care il vad mai multi oameni prin agentie decat prin afara ei. Ghost-ul nu vinde in viata lui macar o napolitana, dar face minuni la ego-ul agentiei.)

Agenţia Anului a fost Graffiti BBDO, dupa o lupta stransa cu Saatchi. Aurul la Campanie Integrata l-a luat Arsenoaiei si Matasel. Pe online iLeo a fost castigator detasat (ca numar de premii).

Mai multa rigoare (cine si ce si de cate ori a castigat) gasiti pe site-ul ADOR.

PS. Mie cel mai mult mi-a placut aseara ca le-am vazut pe Raluca si echipa ei de la Millenium Communications Proiecte zambind in sfarsit, dupa multe zile de tensiune. Aveau si de ce pentru ca ce tinea de ele a iesit foarte bine.