Love story in fotbal

Acum, ca am terminat cu prostiile astea cu alegeri si politica si Geoana si Basescu, e timpul sa ne intoarcem la lucrurile cu adevarat importante. Cum ar fi dragostea.

Cristi Tanase era un tanar si promitator fotbalist la F.C. Arges. A avut o ascensiune fulgeratoare. L-a vazut nea Piti, l-a luat Nationala si imediat ofertele au inceput sa curga: Steaua, Rapid, Dinamo, CFR Cluj, Galatasaray. A castigat domnu’ Gigi, gratie relatiei (acum) apropiate cu verii. Dar astea nu conteaza. Sunt fotbalisme si am zis ca despre fotbal (si despre politica) incercam sa nu scriem pe blog.

Cristi se iubea, inca de la Pitesti, cu Iulia Tabacaru. Mutarea lui la Bucuresti a coincis insa cu o mica drama: domnisoara l-a inselat pe fotbalist, cu un baiat de bani gata din Maracineni, poreclit Ursu (care Ursu era bun prieten cu fratele mai mic al lui Tanase). Apoi ea, normal, s-a cait. Apoi, el, suflet de artist, a iertat-o si a luat-o in casa lui. Nu te pui cu dragostea.

Dar amorul fara tragedie e ca politica fara injuraturi. E searbad, e aseptic, e finlandez. Cui ii trebuie? Tanase a inceput sa joace putin si prost. (Imi cer scuze ca bag fotbalul in discutie, dar are legatura.) S-au inflamat suporterii, presa, antrenorii si, in cele din urma, Gigi Becali.

Acesta din urma a declarat: “Daca stai in casa cu o bomba sexy, nu-ti mai trebuie fotbal. D-aia nu joaca Tanase, ca are alte preocupari. Il suge de energie”. Total de acord cu domnu’ Gigi si ingrijorata la randul ei de starea energiei a fiului, mama lu’ Tanase a zis: “Fata asta stie sa-si ceara iertare bine in genunchi”. Drept urmare Tanase a fost sechestrat in cantonament, departe de fecioara.

Aici urmeaza partea care imi place enorm. Fina cunoascatoare a compozitiei unei tragedii, Iulia stie ca lucrurile nu se pot incheia asa. Pune mana pe telefon si (conform numeroase institutii mass media doldora de credibilitate) o suna pe mama lu’ Tanase. Sunteti pregatiti pentru fraza prin care ea, matura, recunoaste ca dragostea poate fi invinsa?

“Sunt Iulia si vreau sa-ti spun ca Tanase nu e singurul baiat cu bani din Pitesti.”