Mamaia, statiunea tuturor posibilitatilor

Mamaia este locul unde Moet&Chandon si shaorma convietuiesc natural. Adica avem un fusion desavarsit: paharul de cristal in stanga si ruloul de carne unsuroasa in dreapta.

Istorie personala

Am fost ultima data acolo cand s-a jucat Romania-Olanda la Constanta. Era octombrie si totul pustiu, asa ca nu mi s-a parut nimic suspect. Plus ca eram acolo cu treaba (cu folbalistii)si am stat mai mult pe la stadion. I-am batut, ne-am sarbatorit si am plecat acasa. Totul bine. Inainte de asta am mai fost cu parintii, cand eram mic. Oricum Mamaia de atunci nu era Mamaia de acum. Asa se face ca am ajuns weekend-ul trecut total nepregatit.

Geografie

Cand o vezi prima ora, dinspre sosea, e o mare parcare. Cea mai mare. Milioane si milioane de masini inghesuite in fiecare loc disponibil. Nici in Bucuresti nu am vazut vreodata atatea masini la un loc. Partea construita este si mai urata. Cladiri asezate una peste alta, ca intr-o favela. Nici un pic de spatiu, nici o perspectiva deschisa. Toate culorile (suprasaturate, evident) din lume. Plajele pline de terase si de la fiecare bubuie cate o muzica. In orice loc ai sta auzi doua-trei surse simultane de zgomot.

Fauna

Simplu: Dorobanti meet Mall. Dar sa ne imaginam nu un Dorobanti, ci toate Dorobantiurile din Romania. Si nu un Mall, ci toate Mallurile. Ii luam pe toti astia si ii punem la un loc, condimentam cu nostalgici veniti in statiune cu bilete de vacanta de la sindicate, si rezulta Mamaia. Avem tot: logouri mari pe haine, sandale de plastic, maieuri de plastic, sosete de plastic, cizme de vara, delir cromatic, zbierete la telefon, scuipaturi si injuraturi, hahaieli, behaieli de imbecil si rasete de proasta.

Concluzie
Dupa ce am fost prin mine de carbune si de uraniu, pe la Strehaia si pe la Copsa Mica pot sa afirm (in deplina cunostinta de cauza): Mamaia este cea mai urata parte din Romania.