mixer cu bol

Mixerul, accesoriul indispensabil fiecarei bucatarii moderne

De-a lungul timpului gospodinele de pretutindeni au dorit sa isi intrebuinteze bucataria cu cele mai reusite electronice si electrocasnice care sa ajute la reducerea timpilor de preparare a diferitelor mancaruri si bauturi, drept pentru care alegerile si achizitiile facute nu au reprezentat o provocare usoara.

Unul din cele mai cautate si populare electrocasnice pentru bucatarie este de departe mixerul, care a cunoscut un real progres tehnologic in ultima perioada, datorita multitudinilor de optiuni pe care le pun la dispozitie producatorii consacrati.

Daca in trecut mixerul clasic propunea de la sine si o intrebuintare umana destul de mare, atat din punct de vedere al controlului sau al fixarii, acum un mixer face treaba de unul singur, fara sa te supuna la prea mult efort fizic.

Unde gasim mixere de calitate pentru bucatarie? Desigur, diversitatea joaca un rol foarte important cand vine vorba de alegeri, iar aici cu siguranta cateva specificatii tehnice ne vor ajuta sa luam cele mai bune decizii.

Vorbim desigur de modelul de mixer cu bol ales si specificatiile sale tehnice, care aduc in discutie puterea, accesoriile, functiile sau brandul care il promoveaza.

Atunci cand vorbim despre putere este indicat ca mixerul nostru cu bol sa aibe o valoare redutabila care incepe in jurul cifrei de 600W, cifra care ne asigura ca orice compozitie poate fi amestecata cu spor, fara sa existe impedimente.

Insa daca dorim sa ne orientam spre un model cu adevarat performant, vom opta spre mixere cu bol cu o putere de 800W sau mai mult, in vederea amestecarii chiar si compozitiilor mai vascoase!

Cand vorbim de functii, desigur, ne raportam la diferite trepte de viteza si turatie, specifice tuturor amestecurilor pe care le vom face.

Daca o anumita compozitie cere de la sine o viteza redusa, alta aduce in discutie rapiditate la superlativ, iar pe noi ne intereseaza fara doar si poate sa beneficiem si de optiunea Turbo, care aduce in discutie accelerarea imediata de la un nivel la altul.

Accesoriile vin si completeaza perfect un mixer cu bol, iar un pachet profesional va propune de la sine minimum 3 componente si acelea sunt: telul, paleta de mixare,  tocatorul sau in alte cazuri exceptionale cutitul cu tija de imersiune.

Consultand siteurile de specialitate, putem observa cum expertii ne recomanda sa ne indreptam atentia spre cel mai bun mixer planetar, un model cu totul si cu totul revolutionar care a impactat universul gastronomic.

Avantajul acestor modele, fata de cele clasice implica de la sine intocmirea mai multor actiuni concomitent, cum ar fi cele de amestec, tocare sau pasare a alimentelor, iar daca avem accesoriile potrivite totul se va face intr-un timp scurt!

Indreapta-ti atentia spre modele care au un raport calitate-pret corect, iar branduri precum Philips, Tefal, Bosch sau Heiner cu siguranta nu iti vor trada asteptarile!