Nu ti mai pierde timpul si fa-ti viata mai frumoasa – V

7. Nu te mai compara cu ceilalti.
Nu mai pierde somnul peste ceea ce au ceilalti si ce nu. Iata adevarul: va exista intotdeauna cineva care sa aiba un loc de munca mai bine platit, care locuieste intr-o casa mai draguta, sa conduca o masina mai sofisticata si sa plece in vacante mai exotice. Prietenii tai pot intemeia familii inainte de tine. Unii ar putea ajunge sa se pensioneze devreme.

Comparandu-te doar te face sa fii mizerabil si nefericit preocupat de ceea ce altii considera succes. In schimb, va faceti griji cu privire la ceea ce definiti drept succes. Cand am inceput sa lucrez independent, aveam prieteni care ma bateau joc de mine pentru ca nu castigam atatia bani ca ei. Dupa cum am vazut-o, am avut un program flexibil, am inceput sa lucrez oriunde am vrut si nu m-am plans niciodata de munca, de vreme ce ma bucuram de ceea ce faceam. Prietenii mei care mi-au dat o perioada grea s-au plans constant de slujbele lor, de colegi, de trezire atat de devreme etc.

Cine crezi ca a fost mai fericit?

In legatura cu aceasta: Lucratorii dvs. vor flexibilitate in munca, dar companiile beneficiaza cel mai mult

8. Abordeaza singurul lucru pe care l-ai amanat.
Cu totii am amanat acel lucru: apelul catre compania dvs. de asigurari, curatarea biroului, schimbarea bateriilor din alarmele de fum. La fel ca acele vase murdare pe care le-am discutat mai devreme, stabilirea prioritatilor include ca anumite sarcini aparent mici sa nu se acumuleze pana cand nu trebuie sa petreceti o zi intreaga din urma.

Daca aveti sarcini neterminate, aveti tot timpul o greutate mare, indiferent cat de mica este fiecare sarcina. Trebuie sa va amintiti. Daca este posibil, cand te gandesti la asta, fa-o chiar atunci.

Dupa ce ati enumerat prioritatile pentru ziua respectiva, adaugati o corvoada de lunga durata la lista de sarcini. De exemplu, la sfarsitul zilei de lucru, veti efectua acel apel telefonic sau va veti organiza locul de munca, deoarece ati realizat deja toate cele mai importante sarcini si consumatoare de energie realizate pentru ziua respectiva.

Veti fi surprins de cat de bine si de productiv va veti simti odata ce ati eliminat aceste articole din lista – chiar daca este doar o lista mentala.

Elibereaza-te.