Periutele electrice: sunt sau nu bune pentru tine?

Printre putinele decizii pe care puteai sa le iei cand iti cumparai o periuta de dintri era producatorul si faptul ca trebuie sa va luati o periuta cu peri moi. Intre timp probabil ati auzit ca mai bune ar fi periutele cu capete mici.

Acum insa situatia sta altfel. Sunt sanse mari sa fi auzit de periutele electrice, poate chiar sa-ti doresti una. Altfel spus, fiecare caracteristica a periutelor electrice reprezinta un nou criteriu care va determina tipul de periuta aleasa.

Isi merita periutele electice banii?

Periuta manuala vs periuta electrica

Cred ca stim cu totii ce poate face o periuta normala. Orice medic stomatolog spune ca atata timp cat o folosesti cum trebuie isi face treaba. Exista insa si statistici care spun ca multi dintre noi nu o folosim timp de 2 minute(atat cat e necesar) sau nu ajungem sa curatam fiecare dinte.

Din aceasta cauza au aparut periutele electrice, cele capabile sa perieze mai rapid o anumita suprafata si sa curete mai eficient in acelasi interval de timp. Atunci cand iti periezi dintii cu periuta manuala, poti ajunge la un numar de cel mult 300 de miscari pe minut. Compara acest numar cu cele cateva mii de miscari sau poate chiar zeci de mii pe care le poate atinge o periuta electrica.

V-as enumera si motive, gasiti destule pe site-uri precum http://www.periutaelectrica.ro/, eu va zic doar ideea generala: periuta electrica e mai buna decat cea manuala.

Va ofer, in schimb, cateva motive care nu tin de avantajele periutei electrice in fata celei manuale, ci mai mult motive practice pentru care unii oameni le aleg:

  • copiii – cei mici sunt de parere ca periutele electrice sunt mult mai distractive si mai usor de folosit, iar periajul va fi o placere;
  • persoanele cu aparat dentar – periutele electrice pot curata foarte eficient si printre partile metalice ale aparatului dentar;
  • persoanele care nu prezinta mult interes pentru periaj – daca dentistul crede ca nu periezi dintii suficient de bine incat sa indepartezi placa bacteriana, atunci ei iti vor recomanda o periuta electrica; un minut de folosire a acestora este mai bun decat un minut de periaj cu periuta manuala;