piele hidratata

Remedii naturale pentru o piele hidratată

Până în 2024, piața globală a îngrijirii pielii este estimată la o valoare de 180 miliarde de dolari, care este aproape dublă față de valorile din 2012.

Este clar că oamenii au devenit conștienți de aspectul lor fizic de-a lungul anilor și le place să arate bine și să fie atractivi.

Pielea noastră este cel mai mare organ al corpului, care cântărește aproximativ 16% din greutatea corporală totală. Este primul și cel mai îndepărtat strat care acționează ca mecanism de apărare a corpului. Știm că având o piele sănătoasă ne ajută să rămânem încrezători.

Concentrația ridicată de substanțe chimice, ingrediente dăunătoare și parfumuri artificiale fac ca majoritatea produselor de îngrijire personală să fie nepotrivite pentru utilizare. Știați că de fapt nu avem nevoie de aceste produse? Urmând aceste remedii naturale, ne putem păstra pielea sănătoasă, vibrantă și strălucitoare.

Uleiul de măsline

De ani de zile, uleiul de măsline se găsește în aproape toate gospodăriile. Se folosește în prepararea și gătirea diverselor alimentelor.

Conține acid oleic și vitamina E care neutralizează proprietățile oxidante ale radicalilor liberi care afectează grav colagenul, proteina structurală primară găsită în piele și alte țesuturi de legătură.

Uleiul de măsline poate fi aplicat nu numai pe față, ci și pe brațe sau picioare. Pentru rezultate rapide, trebuie utilizat în mod regulat.

Vinul

Vă întrebați cum de vinul are beneficii asupra pielii?

Vinul, în special cel roșul, este încărcat cu antioxidanți precum flavonoidul, resveratrolul și taninul, care combat îmbătrânirea pielii prin revigorarea colagenului și a fibrelor elastice.

Proprietățile antiinflamatorii și antiseptice ajută la curățarea porilor pielii, previn acneea și deteriorarea.

Polifenolii din vinul roșu restabilesc hidratarea pielii, îmbunătățind calitatea tenului pe termen lung. Puteți aplica pur și simplu pe față și pe mâini cu ajutorul discurilor din bumbac care se folosesc la demachiere. Atât vinul roșu cât și cel alb sunt considerate a fi sănătoase atunci când sunt luate cu moderație.

Aloe vera

Aloe vera crește de obicei în regiunile tropicale din întreaga lume. Este cultivat în scopuri medicinale și oferă numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Fie că este vorba despre tratarea erupțiilor cutanate, deshidratarea pielii, deteriorarea, uscăciunea, iritarea sezonieră sau stimularea sistemului imunitar, aloe vera este cunoscută ca un ingredient natural holistic.

Oamenii din țări precum India și Sri Lanka sunt îndrăgostiți de sucul de Aloe Vera, care este la fel de eficient în mai multe condiții de sănătate. Nu numai în această parte a lumii, ci în întreaga lume, produsele de frumusețe utilizează pe o scară largă aloe vera în compoziția lor.

Cu peste 200 de compuși activi, inclusiv minerale, aminoacizi, vitamine, enzime și polizaharide, este foarte eficient și este un remediu natural perfect pentru îngrijirea pielii.

Îngrijirea pielii poate fi ușor valorificată prin modificări minore la rutina zilnică și prin obiceiurile alimentare. Rafturile noastre din bucătărie sunt pline de remedii nutriționale precise pentru majoritatea problemelor noastre de zi cu zi.