Social Media

Social Media Expert – ce iti trebuie pentru a reusi?

Problema, atunci când încerci să pari mai prost decât ești în realitate, este că, de foarte multe ori, îți reușește. C.S.Lewis

M-am trezit dimineață și în timp ce beam cafeaua m-am gândit ce vreau să mă mai fac. Nu e niciodată prea târziu să îți reevaluezi cariera. De fapt este. Sunt cam bătrân să mă apuc de balet sau de pian. Dar am încă o mulțime de opțiuni.

O să mă fac Social Media Expert. It is the new black. E o meserie frumoasă, de viitor. Oricine știe că Social Media e viitorul. Marketingul se mută acolo, comunicarea se mută acolo. Totul se mută acolo. Dacă nu ești acolo, nu exiști. În curând conturile de Social Media vor înlocui seriile de la buletin. La naștere copii vor fi înregistrați direct pe Facebook. Plus că sună foarte cool pe o carte de vizită ; probabil faci ravagii în B52.

Pasul 2. M-am uitat în oglindă să văd dacă arăt a Social Media Expert. La prima vedere nu. Sunt cam trecut. Am auzit că ăștia sunt mai tineri, așa. Apoi m-am mai gândit: Facebook am, Twitter am, Foursquare am. Am și Blackberry care filmează și face poze. Am și blog. Ce îmi lipsește ? Nimic, am tras concluzia, cu optimismul care mă caracterizează. Pot dA©jA să îmi schimb semnătura la mail.

Pasul 3. Am luat un pix și un caiet și mi-am făcut o lista cu ce am de făcut:

– Trebuie să joci pe cartea modestiei. Nu poți să spui că ești tu expert, dar
– Trebuie să strigi la alții de ce nu sunt și cum nu sunt și de când nu sunt
– Trebuie să emiți un set de standarde (cât se poate de teoretice și cât se poate de imposibile)
– Trebuie să te creadă cineva și să câștigi bani din asta (opțional)

Bună listă. Primele trei puncte sunt atât de simple că nici măcar nu o să mă apuc de ele. Ce ne facem însă cu ultimul? O fi el opțional, dar totusi Un Social Media Expert are și el niște cheltuieli. Nu multe, că e tinerel, și stă cu parinții, dar are. Mai o bere, mai o geantă șmecheră de laptop, o pereche de Converși, un tricou. M-am mai gândit puțin (bună cafeaua asta) și mi-am restructurat definiția:

Social Media Expert ești dacă faci măcar 1000 EUR pe luna (net). Până la suma respectiva ești entuziast, doritor, aspirant, pasionat, scriitor despre, junior, ucenic. Orice vrei tu, dar nu Expert.

Să votăm definiția mea. Cine e pro și cine e contra?