Terapia cu animale de companie care pot atenua stresul

Oricine are un animal de companie vă va spune cât de multă bucurie pot aduce animalele în viața lor. Există multe motive pentru care oamenii au animale în casele lor. Unii oameni primesc animale de companie pentru a se simți mai puțin singuri, alții le dețin pentru divertisment, iar unii oamenii pot chiar să obțină animale de companie pentru a-și ajuta sănătatea mintală. Animalele pot ajuta oamenii să se simtă mai puțin nervoși sau stresați. Animalele care ajută la terapie pot fi aduse și în școli pentru a ajuta copiii să învețe să citească. Mai jos sunt câteva animale de companie comune care pot ajuta la atenuarea stresului.

Câinii
Câinii sunt unul dintre cele mai cunoscute animale de terapie. Oamenii pot fi văzuți peste tot cu câinii lor de terapie. Există, de fapt, cercetări care arată că acei copii care citesc unui câine terapeutic care este dresat, sunt mai puțin susceptibili să se simtă nervoși și sunt mai susceptibili să fie încrezători atunci când învață să citească. Câinele este un animal de companie terapeut  pentru că sunt loiali, iubitori și chiar pot încuraja oamenii să iasă să facă mișcare și să fie mai sociabili.

Iepurii
Un studiu arată că, atunci când participanții au mângâiat un iepure, acesta a ajutat la scăderea anxietății și a stresului. Acest lucru a fost comparat cu un iepure de pluș sau o broască țestoasă de jucărie. S-a raportat că iepurele viu cu blană reală a fost cel mai eficient în a ajuta adulții să scape de stresul pe care îl simțeau. Iepurii sunt mici creaturi adorabile care nu vor ocupa prea mult loc în casa ta. Ele sunt, de asemenea, animale liniștite, astfel încât aceștia nu vă vor deranja.

Pisicile
Pisicile au o minte proprie în comparație cu loialii câini, dar exista o mare ameliorare a stresului și din partea acestora. De fapt, îngrijirea unei pisici este destul de ușoară. Pisoii mai ales, sunt jucăuși și pot aduce bucurie în viețile oamenilor. Doar mângâierea unei pisici poate ajuta o persoană să se simtă mai relaxată și mai puțin stresată după o zi lungă.

Peştii
Peștele nu poate fi primul tip de animal pe care îl credeți atunci când vă imaginați ce animal de companie poate ajuta la atenuarea stresului, dar există cercetări care arată că peștele poate fi benefic. Studiile arată că focalizarea peștilor permite oamenilor să se relaxeze. În acest studiu, un grup de pacienți cu Alzheimer a mâncat frecvent mese în fața unor acvarii cu pești. Acestor oameni li s-a îmbunătățit starea de sănătate, deoarece i-a ajutat să mănânce toată mâncarea și să aibă mai multă energie.

Păsările
Stând afară pe terasă ascultând și urmărind păsările vă poate ajuta să vă relaxați. De fapt, aproape că nu este nevoie de a obține o pasăre ca animal de companie, dacă locuiți într-o zonă în care acestea sunt aproape. Având o pasăre ca animal de companie poate fi, de asemenea, un mare ameliorator de stres. Păsările pot spori o dispoziție pozitivă cu cântecele lor și culorile strălucitoare ale penajului. Ele pot ajuta, de asemenea, să facă o persoană să se simtă mai puțin singură. Cele mai multe păsări sunt, de asemenea, destul de ușor de îngrijit, iar unele pot fi chiar instruite. Păsările sunt animale de companie distractive care pot spori sănătatea mintală.

Caii
Caii sunt și ei animale de companie care poate ajuta la ameliorarea stresului la om. Caii sunt niște creaturi frumoase care au multe aspecte pozitive atunci când vine vorba de a deține unul ca animal de companie. Caii pot fi instruiți astfel încât oamenii să poată călători. Aflați în natură călărind trasee alături de calul dvs. poate fi o mare activitate de ameliorare a stresului. Chiar și îngrijirea unui cal poate fi foarte terapeutică. Cai cu siguranță necesită mai multă muncă atunci când vine vorba de îngrijit, spre deosebire de alte animale, dar cercetările arată că a îngriji un cal poate ajuta la reducerea simptomelor post traumatice. Îngrijirea unui cal este importantă și dacă iei în serios sănătatea acestora, pot trăi o viață lungă și semnificativă.

Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie pentru a atenua stresul, există diferite alternative disponibile pentru tine. Depinde de ce nivel de angajament doriți să luați. Unele animale de companie, cum ar fi pisicile, iepurii, hamsterii sau păsările sunt mai ușor îngrijit. Animalele de companie, cum ar fi caii și câinii, necesită un pic mai mult timp și energie când vine vorba de nivelul de îngrijire. Indiferent de animalul de terapie pe care decideți să îl aveți, asigurați-vă că vă puteți ocupa de acestea, le iubiți și beneficiați de toate avantajele de a trăi o viață mai puțin stresantă atunci când sunt cu voi.