Top 5 nestemate arhitecturale ascunse în Valletta, capitala Maltei

Îți place arhitectura și cultura? Sau credeți că nu sunteți cu adevărat neinformat despre cultură, istorie și arhitectură, subiecte despre care credeți că ar trebui să începeți să aflați mai mult? Indiferent dacă sunteți pasionat de cultură sau începeți să apreciați aceste idei, Valletta este destinația perfectă de vizitat pentru a începe.

Istoria orașului Valletta

Valletta este listată ca unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO, motiv pentru care mulți călători – localnici și străini deopotrivă – îl consideră un muzeu în aer liber. Orașul a avut mai multe afilieri istorice, pornind de la Ordinul Sfântului Ioan până la stăpânirea franceză și ocupația britanică. Plimbându-vă prin orașul pitoresc, puteți găsi arhitectură barocă, romană și franceză. Bazilicile, capelele și bisericile sale arată îndelungata și bogata tradiție malteză.

Fiind capitala Maltei, Valletta este și centrul activității de afaceri, adăpostind atât companii locale cât și internaționale. Pe lângă peisajul său pitoresc, cafenelele, restaurantele și barurile de vin din oraș oferă, de asemenea, un festin gastronomic pentru afecțiunile alimentare. Există multe puncte de interes în Valletta. Aici vom vorbi despre primele 5 nestemate arhitecturale.

1. Străzile din spate din Valletta
Probabil că ați fost mai întâi atras de centrul plin de viață din cauza cafenelelor sale moderne și a hotelurilor de cinci stele. Dar dacă este prima dată când vizitați Valletta, asigurați-vă că faceți o plimbare pe străzile din spate. Aici veți descoperi drumurile pietruite pitorești și prietenoase care vorbesc despre istoria bogată a orașului.

2. Capela și Biserica San Matei din Qrendi
Capela și biserica Sf. Matei sunt situate în aceeași vecinătate. Biserica mai mare a fost construită în 1682, iar originile capelei datează din secolul al XI-lea. Inspirația medievală este proeminentă atât în ​​interiorul cât și în exteriorul capelei. În aprilie 1942, biserica a suferit daune mari din cauza atacurilor naziste din timpul celui de-al doilea război mondial. Astăzi, biserica are un front nou și două clopotnițe.

3. Biserica Sf. Maria Magdalena
Construită în jurul anului 1595, această biserică a fost o secțiune semnificativă a azilului Magdalenei. Misiunea călugăriței Magdalena s-a încheiat în 1798, când francezii au preluat mănăstirea, și-au desființat membrii și și-au asumat proprietățile. După ce raidurile aeriene din timpul celui de-al doilea război mondial au distrus cea mai mare parte a structurii, acum a fost renovată și restructurată și o școală primară a stat la locul ei.

4. Naufragiul Bisericii Sf. Pavel
Maltezii îl consideră pe Sfântul Apostol Pavel ca pe tatăl său spiritual, iar orașul a obținut probabil prima sa influență creștină atunci când Sfântul Pavel s-a blocat pe insulă, așa cum este prezentat în Versetul 28: 1. Listată ca una dintre cele mai vechi biserici din Malta, Naufragiul bisericii Sf. Pavel a fost construit în 1570 până în 1582. A fost reconstruită de Părinții Iezuiți în 1639 și în 1885 după proiectul lui Nicola Zammit.

5. Capela Nibbia
Construită inițial în 1619, Capela Nibbia a fost construită de Fra Giorgio Nibbia ca o dedicație Maicii Domnului a milei. Este situat lângă un cimitir în care au fost înmormântați pacienții decedați din Sacra Infermeria. După ce a fost puternic stricată din cauza bombardamentelor aeriene din 1941, capela a fost renovată pentru a prelua arhitectura în stil baroc în 1731.

Vizitarea tuturor acestor capodopere arhitecturale poate fi înspăimântătoare sau poate chiar plictisitoare pentru unele persoane. Așadar, pentru a vă asigura că vă veți distra în călătorie, asigurați-vă că mergeți cu un grup. Contactați o agenție locală de turism și vorbiți despre cum să vă planificați cel mai bine călătoria.