Tot mai multe initiative in online

La Open Coffee s-a lansat www.1000eu.ro, o idee a lui Manafu, construita impreuna cu echipa de la balaur.ro. Suna si arata bine. Eu am o singura observatie: cu cat se departeaza mai mult (in sus) de 1000 de EUR, cu atat salariile devin mai confidentiale.

Discutia plecata de aici s-a mutat spre zona antreprenoriatului online, cu aplecare spre problemele zonei. Mi-am confirmat o intuitie mai veche: onlinerul roman are mentalitate si discurs de asediat. Nimic nu se pune in context (economic, social, etc) si totul pute. Buyerii de publicitate sunt nasoi, agentiile sunt nasoale, ba chiar si unii oamenii din online sunt naspa. Of, viata mea, of, plina de dusmani.

Doua exceptii, de aplaudat: Andrei Rosca (BookBlog) si Chinezu (Sport Local). Amandoi (coincidenta?) au sustinut aceeasi idee: daca esti facut sa fii antreprenor iti vezi de treaba ta si nu te mai plangi atat ca acum e cald, iar la iarna o sa ninga.

Adaugiri:

Am uitat sa mentionez o idee care merita urmarita (ajutata). Mihai Mafteianu porneste constructia unui wiki despre online-ul romanesc