Uberizarea economiei – noua paradigmă?

Prin anii ’90, dar și destul de recent, se vorbea foarte mult despre conceptul de „mcdonaldizarea” economiei. In prezent, datorită sau din cauza, acest lucru îl veți decide voi, dezvoltării tehnologice care în prezent este total diferita fata de acum 10 ani, se vorbeste despre conceptul de „uberizarea economiei”.

Ce înseamna mai exact uberizare?

Foarte simplu, Uber este cel mai mare brand de transport care teoretic nu detine nici un vechicul, iar aici este revolutia. Conceptul Uber caută să foloseasca furnizori de servicii care trec barierele administrative, reglementările locale, regulile fiscale și de muncă pe care cu totii le cunoaștem.

Dacă adăugăm la această natură nonteritorială a acestor firme, se poate vedea cât de dificil este să fie penalizate sau chiar să se aplice regulile normale. Fenomenul nu este, totuși, nou. Exista si alte firme mari de tehnologie care au aceeași idee în spate:

  • Facebook, cea mai importantă platformă de comunicare din lume, nu deține infrastructuri de telecomunicații;
  • Retailer-ul online Alibaba nu deține magazine;
  • Netflix, distribuitorul online de filme și seriale de televiziune, nu deține licențe;
  • Și principalul motor de căutare din lume, Google, nu percepe nimic pentru informațiile pe care le găsește.

Ceva se schimbă în lume, iar costurile și logistica marketingului scade până la practic nimic.

Între timp, consumatorul poate accesa direct (și de oriunde) ceea ce dorește și, până acum, acest lucru s-a dovedit foarte popular. Internetul a permis acest acces la informații, divertisment sau servicii, transformând și simplificând tot sistemul în bytes.

La fel ca în cazul transportului de pasageri, noii protagoniști creează și sisteme complexe de livrare a produselor. Acestea includ, la capătul inferior, cicliștii și motocicliștii pe care îi vedem acum ca parte a peisajului orașului, remodelând realitatea consumului și a muncii. Toate acestea înseamnă locuri de muncă noi, utilizarea tehnologiei în comunicare, mai multe contribuții fiscale și costuri reduse.

Trebuie amintit faptul că dezbaterea privind legalitatea acestor servicii este justificată în urma deciziei Curții Supreme din 2015, care scutește motoarele de căutare de responsabilitate în rolul lor intermediar în căutarea de conținut. Legile întotdeauna se aplică „pe teren”, nu în mediul online, ceea ce are sens. La urma urmei, nu se poate anticipa ce va urma să se întâmple. Probabil ne aflăm într-o etapa a schimbării de paradigmă.

În ceea ce privește serviciile de transport și de taxi, realitățile pe care le vedem cu toții – proliferarea, și anume, oamenii de livrare pe două roți – vor conduce în mod inevitabil la redefinirea legală a sectorului economic.

Uberizarea economiei a început de ceva timp, este doar o chestiune de timp până când va deveni și mai diversificată decât este.