10 module pentru Google Chrome pe care orice om de SEO ar trebui sa le foloseasca

De-a lungul timpului, un utilizator de internet a schimbat cel putin 5 browsere, asa arata un comunicat al unui institut de statistica specializat in online. In cazul specialistilor SEO, aceste schimbari par a fi mult mai dese in cautarea retetei perfecte. Si totusi, analizand browserele pe care le avem la dispozitie in acest moment, unul singur pare sa se apropie cel mai mult de necesitatile unei persoane angrenate in optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare: Google Chrome.

Pentru fanii Google Chrome si totodata pasionatii de SEO, am alcatuit o lista cu 10 module care ofera un ajutor semnificativ in diferite situatii.

  1. MozBar

Daca detineti un cont premium MOZ si doriti ca munca voastra sa devina una extrem de facila, MozBar este o unealta excelenta. Poti folosi elementele MOZ direct din pagina in care te afli, ceea ce implica mai putin timp pierdut pentru analize.

  1. SEO Site Tools

Include sase sectiuni relevante: External Page Data, Page Elements, Social Media, Page Terms, Server & Domain Info, Suggestions. Aceste functii sunt un must pentru orice agent care ofera servicii de optimizare SEO pentru site-uri si magazine online.

  1. Firebug

Nu este un tool pe care un incepator sa il inteleaga prea bine, insa el se adreseaza specialistior. Analizezi site-ul tau sau al concurentei pentru a putea creste ranking-urile!

  1. IE Tab

Pentru a renunta la orice tentativa de analiza a unui site folosind Internet Explorer, acum poti folosi IE Tab. Orice problema de afisare a lui Google Chrome sau analiza rapida de ranking-uri pot fi realizate cu ajutorul acestui modul.

  1. SEO Serp

Sunt cateva bug-uri pe care acest tool le are insa nu putem omite utilitatea lui. Poti observa in timp util ranking-urile pentru anumite cuvinte cheie, fapt care nu te mai trimite spre Rank Tracker sau alte unelte care permit acest lucru.

  1. gl URL Shortener

Uita de bit.ly sau alte unelte similare, acum poti folosi acest modul prin care puteti integra totul cu Social Media. Orice explicatie suplimentara este de prisos!

  1. Screen Capture

Obisnuiai sa faci print screen la o pagina web folosind comanda rapida CTRL + ALT + PRTSCN? Poti uita de ea, asta pentru ca Google, prin unealta sa Screen Capture, iti permite fie sa faci print screen la toata fereastra, fie sa alegi un singur element pe care poti sa il salvezi. Are si alte optiuni foarte utile, incepand cu trimiterea capturii pe email, adaugarea unor note sau aplicarea unor simboluri care sa te ajute sa iti organizezi mai bine fisierele de acest gen.

  1. Google Reader

Exista tone de informatii SEO pe internet, tocmai din acest motiv ar fi cazul sa ramai la curent citind articolele de interes sau urmarind autorii care te motiveaza. Google Reader te ajuta sa faci toate astea fara prea mari batai de cap.

  1. Stay Focused

A venit momentul sa te axezi exclusiv pe analize, campanii de link building, onpage-uri si orice alta activitate pe care tu o consideri relevanta. Stay Focused te va ajuta sa uiti de alte activitati care nu aduc beneficii in timpul programului, poate intocmai ceea ce cauti de ceva timp.

  1. Note AnyWhere

Ce face mai exact acest tool? Iti permite sa iti lasi notite oriunde, pe orice pagina web sau in orice alta sectiune a unui site. Lasa o notita acum, intoarce-te peste x zile si o s-o gasesti tot acolo.

Tu ce module de Google Chrome obisnuiesti sa folosesti pentru un mai bun randament in optimizarea SEO a unui site?