Romania scoasa de pe harta Blizzard

blizzard

In urma cu ceva timp, am anuntat cu mandrie calificarea jucatorului neXtPlease! Gaming, Silviu ‘NightEnd’ Lazar, la BattleNet European Finals. Din pacate, invitatia lui Silviu la acest eveniment offline a fost retrasa, pe motiv ca Romania nu este pe lista tarilor agreeate de Blizzard.

Imediat dupa inchiderea ladder-ului de calificare, jucatorul nostru a primit o invitatie oficiala din partea Blizzard la finalele europene, ce vor avea loc la sfarsitul acestei luni in Koln, Germania. Toate datele necesare au fost schimbate intre acesta si reprezentantii Blizzard, totul parea sa fie aranjat.

La cateva saptamani dupa aceste aranjamente, Silviu a primit un mail in care era informat ca invitatia la finale i-a fost retrasa, pe motiv ca Romania nu indeplineste cerintele pentru a trimite reprezentati la asemenea evenimente.

“I am very sorry to inform you that we have to withdraw our invitation to you to participate at the Regional Finals in Cologne, Germany end of June. According to our rules Romania is not an eligible country.”

Aceasta veste a venit ca un soc, si, in mod normal, atat Silviu cat si eu am incercat sa aflam motivele acestei decizii. Dupa un schimb de mail-uri cu reprezentantul Blizzard, am primit doar raspunsuri evazive, de genul “Jucatorii romani nu au voie sa participe la aceasta competitie, datorita unei posibile legi care interzice cetatenilor romani sa participe la turnee pentru care este necesara achizitia unui joc”.

Nimic mai absurd ! Dupa acest raspuns am insistat sa ni se explice exact situatia, si sa ni se spuna despre ce “lege” este vorba. De atunci nu am mai primit nici un raspund de la Blizzard, care ne-au evitat cu desavarsire; este evident ca presupusa lege nu exista. In urma celor intamplate, este clar ca acestia cred ca Romania este o tara care nu merita sa fie luata in considerare, nici macar din punctul de vedere al unor explicatii de bun simt.

Aceasta retragere a invitatiei este foarte scandaloasa, tinand cont de faptul ca Romania face parte din Uniunea Europeana de cativa ani (deci ar trebui sa aiba drepturi egale cu ale celorlalte tari), si ca a participat de-a lungul timpului la multe competitii offline internationale, atat in Europa, cat si in afara ei. Deci pare absurd ca evenimentele Blizzard sa fie singurele din lume la care romanii nu au acces.

Din punctul de vedere al lui Silviu, situatia este cu atat mai neplacuta, cu cat acesta s-a antrenat zilnic in ultima perioada, si se vede in situatia in care toate aceste ore au fost pierdute in zadar, din cauza unor personaje care nu il vor la eveniment, fara nici o explicatie plauzibila. In discutiile particulare pe care el le-a avut cu reprezentantul Blizzard, i s-a spus, printre cuvinte, ca exista jucatori care merita mai mult decat el sa fie prezenti la finalele europene, si ca va primi un beta-key de Starcraft 2 ca recompensa ca i-a fost retrasa invitatia. NO COMMENT.

Concluzia este una singura, si anume ca Romania nu este un punct de interes pentru Blizzard, care poate sa isi bata joc de jucatorii nostri fara nici o remuscare si fara nici un pic de eleganta. Daca un colos ca Blizzard, care ar trebui sa fie impecabil din punct de vedere al profesionismului, face “manevre” de genul asta, ce pretentii mai putem avea de la alti organizatori de competitii sau oameni implicati in gaming?

sursa [neXt-please.ro]

2 comments to Romania scoasa de pe harta Blizzard

 • Gigi panda

  Adevarul adevarat este ca avem faima de hoti si online la fel cum avem ca si emigranti, sunt multi tepari si retardati romani.

  Sa fim sinceri suntem o natie de hoti si nu vrea nimeni sa aiba de aface cu noi.

 • neXt`Mike

  fenx.. Asta e rRomania :(

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top 10 Comentatori

 • neXt`Mike (20)
 • saw (10)
 • Iuli (6)
 • song (4)
 • Q (3)
 • unu (3)
 • Andra (2)
 • bogdan (2)
 • luci (2)
 • Maravella (2)

Recent Comments

Arhiva

June 2009
M T W T F S S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30