Unirea ignorata de liceean

</>


Poftim cultura!
Chiar asa? Nu ne mai intereseaza ce s-a intamplat in ianuarie 1859? Generatia Hi5-ului si a mess-ului sa nu fie interesata de istorie? Dece te mai duci “puisor” la école?
Hai sa vedem totusi, ce mama dracului s-a intamplat in Ianuarie cu Cuza ala….

Mai pe intelesul liceeanului 2010 … dom’le, s-a intamplat un eveniment, un eveniment destul de important pentru noi daca inca mai vorbesti de el dupa 150ani.
Alexandru Ioan Cuza, actorul principal in telenovela asta, venise cu o idee. Ce ar fi daca ar lua el Moldova si Tara Romaneasca sa le uneasca. A mai stat el de vorba cu unu,altu’ (Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu) gagii care domneau atunci peste cele doua principate. Ioan al meu de mana i-a luat si s-au dus val-vartej la Paris unde ad-hoc s-au adunat la un spritz stabilind : “Buey , e Ok! Esti cool Al3X”
Si cam asa pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a realizat Unirea Principatelor, fiind ales domnitor de catre locuitorii Moldovei si a Tarii Romanesti.
Pana mea ….tare omu’



Rusine sa va fie!

[videolink via @neamtu]

Related Posts

6 Responses to “Unirea ignorata de liceean”

  1. miki says:

    ce fain!

  2. Q says:

    who gives a flying fuck?! nici eu nu stiu nimica, si totusi nu mie rusine.. :D

  3. Reinhardt says:

    asa este who gives fuck :| cand “totusi nu mi-e rusine” cum se scrie corect,asta e faza ca adio cultura,adio stiut sa scriu,dar hi5 , google rulez.Cum sa zici voievod al statelor unite?:((((.Ar trebuii sati sau sa-ti fie rusine ;)

  4. neXt`Mike says:

    Q, mai ai frati pe-acasa?

    STARPESTE-!

  5. blogurim says:

    ba nici eu nu stiu mare lucru… pur si simplu nu ma pasioneaza istoria… si pun pariu ca nici tu la varsta alora nu prea stiai multe lucruri

Leave a Reply





:-[ (B) (^) (P) (@) (O) (D) :-S ;-( (C) (&amp;) :-$ (E) (~) (K) (I) (L) (8) :-O (T) (G) (F) :-( (H) :-) (*) :-D (N) (Y) :-P (U) (W) ;-)