aspire vx 15

Acer a anuntat lansarea pe piata din Romania a laptopurilor Aspire VX 15

Cei care sunt pasionati de jocuri prefera de regula sa se joace mai degraba pe PC-uri decat pe laptopuri. Vorbim desigur de jucatorii inraiti care au trecut demult de faza jocurilor care nu necesita resurse prea mari si s-au orientat spre cele care au nevoie de un procesor performant si o placa video pe masura. Din fericire exista si laptopuri care le satisfac acestei nevoi, chiar daca pretul este putin mai mare decat cel al unui calculator cu resurse similare. Laptopul are insa marele avantaj ca este portabil.

Acer a anuntat lansarea unui laptop pe piata din Romania, special creat pentru gameri. E vorba de Acer Aspire VX 15, un laptop al carui pret incepe de la 3.800 de lei. Nu e tocmai un pret accesibil insa daca ne gandim la ce ne poate oferi unii dintre noi se pot incumeta sa plateasca acest pret si poate chiar mai mult, luand in calcul ca in functie de configuratie poate fi mai mare cu aproximativ 1.000 de lei. La acest pret cei de la Acer ne pun la dispozitie un laptop i7 ieftin si bun, respectiv unul i5 careia i se poate atribui aceeasi descriere.

Modelul standard, adica cel mai ieftin, are un procesor Intel Core i5-7300HQ. Memoria RAM este de 8 GB, hardul are 256 GB, iar placa video este GeForce GTX 1050 cu 4 GB VRAM. Versiunile mai performante pot avea un procesor Intel i7-7700HQ, o placa video GeForce GTX 1050Ti sau o memorie RAM de 16 GB. Mai jos puteti vedea cele trei configuratii posibile:

  • VX5-591G – procesor i5-7300HQ, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, GeForce GTX 1050 4GB VRAM
  • VX5-591G – Procesor i7-7700HQ, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, GeForce GTX 1050 4GB VRAM
  • VX5-591G – Procesor i5-7700HQ, 16 GB DDR4, 256 GB SSD, GeForce GTX 1050Ti 4GB VRAM

Laptopul, indiferent de configuratie, are un ecran Full HD, dispune de tehnologia 802.11 ac pentru wireless si de un sistem audio Dolby Audio Premium, cu doua difuzoare integrate. Partea interesanta la aceste laptopuri e ca au fante foarte mari de aerisire care contribuie la un aspect futuristic. In general, marea problema a laptopurilor atunci cand suntem dependenti de jocuri este ca procesorul se incinge deseori iar coolerele nu fac fata. De data asta problema pare a fi rezolvata.

Tehnologia wireless de care aminteam mai sus este suficient de performanta pentru a asigura un streaming fara intrerupere si posibilitati de descarcare a continutului de pe net de trei ori mai mari decat standardele cu care suntem obisnuiti si chiar la o distanta mai mare.

Ei bine, e firesc sa va intrebati de ce ati da o suma atat de mare pentru a va juca. Daca ne uitam putin la caracteristicile acestor modele de laptopuri putem observa cu usurinta ca sunt perfecte pentru cei care lucreaza in proiecte care implica grafica pe calculator si editarea video sau foto.

Orice laptop are insa si minusuri si daca ar trebui sa le cautam acestor modele la o privire sumara ne-am opri in primul rand la hard. Capacitatea de stocare de doar 256 de GB ne poate parea mica avand in vedere ca la acest pret majoritatea laptopurilor au o memorie dubla. Cu toate acestea 256 de GB e o memorie mai mult decat suficienta pentru majoritate dintre noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *