Acest lucru se va întâmpla dacă veți renunța la alcool

Există o mulțime de motive bune pentru a renunța la alcool. Unii oameni o fac pentru a-și curăța dietele, alții o fac din motive de sănătate, iar alții o pot face într-un efort de a schimba efectele fizice pe care le are alcoolul asupra corpului lor. Când renunțăm la consumul de alcool, cu siguranță, se va observa un efect benefic fizic intern și din moment ce știm că organele noastre interne afectează organismele noastre externe, se schimbă și în afara.

Știați că renunțarea la alcool poate îmbunătăți efectiv pielea? Dacă intenționați să renunțați la alcool, aruncați o privire asupra a ceea ce puteți face pentru piele și apoi vă gândiți dacă acest lucru contează pentru dvs.

Deshidratarea aproape dispare

Alcoolul are capacitatea de a afecta fiecare membrană mucoasă din organism, de la ficat, până la pancreas, până la piele. Primul efect al alcoolului este deshidratarea, de fapt, alcoolul trage apa din piele. Liniile fine și ridurile sunt rezultatul acestei deshidratări, ceea ce face ca bețivii să arătă mai în vârstă decât sunt în realitate – uneori chiar până la 10 ani – dar în câteva zile, după renunțarea la alcool, pielea va arăta mai tânără și se va simți mai hidratată.

Reducerea inflamației

Alcoolul inflamează țesutul din organism și creează o reacție denumită histamină, adică înroșirea pielii. La început acest lucru nu pare să fie o afacere mare, dar, în timp ce un individ continuă să bea ore suplimentare, această roșeață poate deveni dificil de corectat și nu întotdeauna dispare. Reducerea consumului de alcool poate ajuta la clarificarea acelei fețe.

Piele curată

Alcoolul este diuretic, ceea ce înseamnă că urinezi mai mult și scade hormonul natural anti-diuretic al organismului – hormonul care ajută organismul să reabsorbă apa. Mai puțină apă din corp va conduce la o piele care este vizibil periată, aceasta poate veni cu o întreagă serie de probleme cum ar fi pielea uscată sau vă va face pielea mai sensibilă la murdăria. Reducerea consumului de alcool poate avea rezultatele neașteptate în ceea ce privește eliminarea problemelor legate de piele.

Pielea se regenerează

Cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l stii este ca pielea, ca multe alte organe din corp, are capacitatea de a se regenera. Rata de rehidratare pentru organismul uman depinde de cât de mult daune a suferit. Pentru cei care au baut in mod constant de la 15 pana la 20 de ani, este un pas uimitor de bun dacă renunțați, însă poate fi dificil de readus aspectul tineresc.

Cum să vă ajutați pe dvs.

Indiferent dacă este vorba despre o decizie electivă sau una necesară, renunțarea la alcool poate să nu fie ușoară, dar puteți să o faceți, mai ales când veți afla tipul beneficiilor pe care le veți culege. Unele persoane consideră că este util să faceți o analiză cost-beneficiu prin scrierea a 3 până la 5 argumentele pro și contra. Evitarea tentației este, de asemenea, o strategie minunată, dar este pentru moment, trebuie să aveți curajul să confruntați situația.