design albastru

Albastru si relaxare

Un articol despre alegerea culorii in spatiul de locuit. Numit si “culoarea sufletului”, albastrul are un rol calmant si este indicat mai ales persoanelor predispuse la meditatie si celor care au nevoie de relaxare dupa o zi petrecuta in tumultul cotidian. De asemenea, este recomandat impotriva insomniei si a nevrozei. In functie de tipul camerei (birou, living, dormitor etc.) si de rolul ei, putem sa optam, fie pentru nuante mai inchise sau deschise, fie sa asociem albastrul cu alte culori.

Biroul
Pentru birou sunt potrivite tonurile intense de albastru intrucat sunt in acord cu starea de seriozitate si responsabilitate care caracterizeaza un astfel de spatiu. De asemenea, ele ajuta la crearea unei atmosfere reci dar linistite. Daca dorim sa diversificam putin, putem sa il asociem cu nuante de gri.

Livingul
Este de preferat albastrul deschis deoarece creeaza o atmosfera relaxanta si primitoare. Daca se opteaza pentru un albastru mai inchis, acesta poate fi asociat cu galben, asociere care inca mai este in trend. De la covor si pana la draperii, albastrul poate da un farmec de neegalat intregii camere.