divort

Atributele avocatului specializat in divorturi

Selectarea unui avocat care sa se ocupe de cazul dumneavoastra in ceea ce priveste dreptul de familie este o decizie foarte importanta. Va prezentam mai jos cateva criterii dupa care trebuie sa va ghidati pentru a gasi un avocat de divort bun.

Orice avocat de divort pe care il luati in considerare trebuie sa aiba o experienta substantiala in ceea ce priveste rezolvarea cazurilor de divort din zona dumneavoastra. Un avocat de divort cu experienta cunoaste tendintele judecatorilor, si ar trebui sa fie capabil sa utilizeze aceste cunostinte in avantajul duneavoastra. In plus, avocatul respectiv ar trebui sa practice in primul rand in domeniul dreptului de divort. Deseori, oamenii angajeaza un avocat care practica in principal in alt domeniu, gandindu-se ca orice avocat isi poate face treaba.  Cu toate acestea, legea divortului este un domeniu destul de complicat care necesita abilitati speciale si experienta, asta pentru o probabilitate de succes mai mare.

O alta problema la alegerea avocatului potrivit pentru dumneavoastra este faptul ca aveti la dispozitie prea multa informatie. Daca va uitati in cartea de telefon veti gasi o multime de avocati si birouri de avocatura care se ocupa cu cazuri de partaj. Mai mult, daca faceti o cautare pe internet pentru un avocat din sectorul 6 Bucuresti, veti gasi atat de multe rezultate, incat nu o sa stiti ce sa faceti cu ele. Deci, cum sa procedati ca sa luati o decizie buna?

Primul lucru pe care il putem recomanda este sa vorbiti cu prietenii sau cu familia. Partenerii de afaceri sau alti profesionisti sunt o alta optiune destul de buna. In cazul in care cineva a trecut prin procesul de cautare inaintea dumneavoastra, atunci ar fi cazul sa solicitati ajutorul respectivei persoane. Poate ca ei au avut o experienta placuta cu avocatul ales si il recomanda si pentru dumneavoastra. Prietenii sau familia dumneavoastra vor oferi si ei un punct de vedere impartial. La urma urmei puteti avea incredere in ei. Asigurati-va ca puneti intrebari specifice. Ce le-a placut la avocatul respectiv? Ce nu le-a placut? Cu ce fel de caz au avut de-a face? A fost avocatul receptiv? A fost destul de rapid? A fost agresiv intr-un fel sau altul? A fost destul de politicos? Toate acestea sunt niste intrebari foarte bune, pe care merita sa le puneti cand sunteti in cautarea unui avocat bun.

Daca aveti de gand sa angajati un avocat de divort este important sa va ganditi la ce anume este necesar pentru dumneavoastra. Ce ati dori de la avocatul pe care il alegeti? Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca acesta pentru a fi potrivit pentru dumneavoastra? Nu este indicat sa luati o decizie rapida. De asemena, nu luati o decizie bazata numai pe pret. Avocatii costa multi bani, dar suma difera in functie de avocatul pe care il alegeti. Unii avocati cu o experienta mai indelungata cer mai multi bani. Altii percep o taxa mai mica. Recomandarea noastra este sa vorbiti cu cativa avocati si sa va dati seama cu care va intelegeti mai bine. In cazul in care va costa un pic mai mult ganditi-va bine daca avocatul pe care doriti sa-l angajati isi merita cu adevarat banii. Alegerea si angajarea unui avocat poate fi un proces dificil, de aceea trebuie treatat cu maxima atentie.

 

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

Poti folosi urmatoare HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>