mobila la comanda

Avantajele cumpararii mobilei la comanda

Atunci cand vreti sa va inoiti mobilierul din casa puteti apela atat la magazinele clasice de mobila cat si la cele online. Exista numeroase firme care va pot vinde piese de mobilier ansamblate sau pregatite pentru a fi ansamblate. Din pacate, majoritatea au doar cateva modele pe care le regasiti in aproape toate casele proaspat remobilate.

Sunt situatii in care va place o anumita piesa de mobilier insa dimensiunile nu va ajuta pentru ca sunt prea mari si nu aveti unde sa o bagati in casa.

Din fericire inca mai exista ateliere care pot face mobila pe comanda, pe care sa o adapteze dupa nevoile si preferintele dumneavoastra. Personal, optez pentru aceasta varianta, in detrimentul mobilei deja montata.

Singurele dezavantaje ale mobilei pe comanda sunt preturile usor mai mari si timpul de asteptare, care poate fi putin mai mare, in functie de complexitatea lucrarii.

Avantajele cumpararii mobilei pe comanda

Principalul motiv pentru care ar trebui sa ne facem mobila pe comanda este faptul ca putem alege dimensiunile. Sunt foarte rare cazurile in care gasim mobila deja facuta, exact pe dimensiunile necesare noua. De multe ori e dor cu cativa centimetri mai mica iar spatiul prea mic ce ramane liber nu poate fi ocupat cu nimic altceva.

Al doilea argument principal este ca ne putem alege materialele din care sa ne facem mobila la comanda. Acest aspect este foarte important pentru ca majoritatea mobilei de pe piata este facuta din materiale de proasta calitate. Cu toate acestea, daca nu vom cere expres un anumit material, riscam sa primim o mobila de proasta calitate.

Trebuie sa avem in vedere ca mobila din marile magazine este facuta in serie. In fabrica sunt taiate mai multe bucati de diferite dimensiuni si sunt trimise in magazine pentru a fi vandute. De multe ori, acestea sunt vandute demontate. Cumparatorul si le monteaza singur acasa si risca sa se trezeasca cu anumite surprize.

Uneori se poate intampla sa apara un spatiu mic in locul in care usile se inchid sau ca una dintre piese sa fie gresita si sa aiba cativa milimetri in plus sau in minus.

Atunci cand mobila va este facuta pe comanda aceste lucruri nu apar daca mergem pe mana unui profesionist. Fiecare bucata din mobila este taiata pentru a crea un produs anume iar masuratorile se fac de fiecare data in functie de piesele deja taiate.

In cazul in care apar unele erori acestea sunt remediate in atelier. Cu alte cuvinte primesti mobila gata facuta si ii poti cauta fiecare defect. Daca exista lucruri care nu iti plac o poti refuza. Nu te vei trezi acasa, atunci cand o ansamblezi, sa vezi ca are probleme.

Nu trebuie sa te gandesti ca vei astepta mult timp sa primesti mobila facuta pe comanda. Vei avea surpriza sa constati ca aceasta va poate fi livrata chiar si intr-o zi. Evident, daca nu vorbim de o comanda prea mare. De regula, o firma serioasa va spune care e timpul de asteptare si face tot posibilul sa respecte promisiunile. Asadar nu ezitati sa cereti oferte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *