paradisul verde

Baltile populare din imprejurimile oraselor importante – Bucuresti si Iasi

Baltile autohtone sunt deosebit de populare in randul pescarilor impatimiti, insa nu multe sunt acelea care reusesc sa isi conserve statutul special in viziunea celor profesionisti. Astazi ne vom opri atentia asupra baltilor si lacurilor din imprejurimile capitalei – orasul Bucuresti, dar si asupra punctelor de atractie pescaresti din apropierea Iasiului. Incepem prin a le mentiona pe cele mai captivante din Nordul Romaniei, Iasiul fiind un oras semnificativ pentru peisajul autohton.

Astfel, in apropierea acestuia se evidentiaza una dintre cele mai frumoase si atragatoare balti de pescuit din tara, ea fiind cunoscuta sub denumirea de „Paradisul Verde”. Doar douazeci de kilometri despart locuitorii marelui oras de aceasta oaza acvatica impresionanta. Amenajarea ca la carte, respectarea standardelor si a facilitatilor conexe, preturile accesibile percepute in cadrul sesiunilor de „vanatoare” acvatica, dar si peisajele vegetative luxuriante reprezinta doar cateva dintre premisele care sustinut de-a lungul timpului popularitatea acestui loc. Exceptand exemplarele de dimensiuni considerabile care se pot agata in ale noastre carlige de pescuit, precum acelea care depasesc cu mult pragul admis de 10 kilograme, majoritatea pestilor capturati pot fi luati acasa de pescar, totul fiind acoperit de suma infima de 40 de lei/mulineta sau undita.

O alta locatie spectaculoasa este reprezentata de o renumita balta din preajma Jijiei, ea fiind recunoscuta pentru ca atrage in fiecare weekend calduros numerosi turisti ocazionali sau localnici, pescarii profesionisti vizitand balta mai mult in intervalul luni – vineri, deoarece sfarsitul de saptamana este un context mult prea aglomerat pentru o sesiune eficienta si linistita de pescuit.

Oamenii care au deprins inca de timpuriu arta pescuitului cunosc pe deplin varietatea speciilor prezente in aceasta balta si stiu ca ea poate reprezenta un loc ideal pentru capturile tip „trofeu”. Nu doar diversitatea conteaza, desi vorbim despre specii populare precum crapul si carasul, dar si despre pesti rapitori mai greu de gasit in baltile autohtone: stiuca si somn. Totusi, pentru a intra in posesia unui astfel de „suvenir” trebuie sa va pregatiti temeinic, atat teoretic, cat si practic printr-o vizita intr-un magazin de pescuit local.

Ajungem in zona sudica a tarii si ne oprim atentia asupra lacului Sarulesti – o adevarata sursa de inspiratie pentru pescarii experimentati care doresc sa isi adauge in palmares capturi impresionante. Preturile sunt putin mai piperate in locatiile din imediata apropiere a Bucurestiului, lacul Sarulesti infatisand un tarif de aproximativ 100 de lei pentru douazeci si patru de ore de pescuit. O ultima sugestie propusa este reprezentata de balta Movilita, situata la doar 35 de kilometri de Bucuresti. Tarifele practicate de aceasta baza de agrement sunt permisive pentru buzunarele cotidiene ale celor ce trateaza pescuitul drept un hobby sporadic, pentru cinci undite sau mulinete pretul ridicandu-se la 40 de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

Poti folosi urmatoare HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>