etuva

Caracteristicile generale ale unei etuve de laborator – tot ceea ce trebuie sa stiti inainte de a investi intr-un astfel de echipament

Majoritatea dintre dumneavoastra nu cunosc specificatiile tehnologice ale echipamentelor de laborator, mai ales daca nu au ajuns niciodata in postura de a utiliza un astfel de aparat pentru a efectua masuratori asupra probelor sau pentru a le mentine pe acestea intr-un registru termic stabil, de unde sa nu poata fi afectate de agentii fizico – chimici externi. Astazi vom discuta despre termenul de etuva de laborator, acesta beneficiind in ultimul timp de tot mai multa popularitate in randul industriilor de top.

Ele sunt utilizate deopotriva in laboratoarele performante din industria chimica alimentara, acolo unde indeplinesc rolul esential de stabilire a umiditatii. De asemenea, laboratoarele in care se efectueaza constant analize din registrul fizic sau chimic trebuie sa fie echipate cu un astfel de aparat, tocmai pentru ca acesta ajuta la procesele de uscare controlata, dar si la imbatranirea diverselor culturi sau materiale organice.

In paginile virtuale ale website-ului precisa.ro veti identifica numeroase modele de etuve, majoritatea ilustrand indeaproape tehnologia de ultima generatie. Insa, inainte de a comanda un astfel de echipament dumneavoastra ar trebui sa cunoasteti in linii mari caracteristicile si specificatiile tehnice ale unui asemenea aparat, tocmai pentru ca investitia financiara este una importanta si nu veti dori sa dati gres prin achizitionarea unui aparat ce nu corespunde nevoilor laboratorului respectiv.

Din perspectiva functionala, etuvele sunt caracterizate de o mare simplitate in utilizare, comenzile acestora fiind suficient de intuitive chiar si pentru cei ce nu dispun de calificarea necesara pentru a le manervra. Consumul minim de energie electrica pe care il produce intr-un laborator standard de analize este unul satisfacator pentru antreprenorii care doresc sa minimizeze costurile cu propriile afaceri.

De asemenea, etuva ramane un echipament deosebit de integru in ansamblul laboratoarelor chimice. Motivul este unul usor de intuit si consta in modul prin care procesele desfasurate de etuva sunt controlate si anume printr-un microprocesor. Un detaliu important din perspectiva constitutiva este acela ca etuvele de calitate vor fi, intotdeauna, confectionate din materiale fiabile, durabile si stabile. Dintre acestea trebuie sa amintim materialele rezistive, izolatia care de cele mai multe ori se realizeaza in vata minerala, dar si componentele electronice de calitate care sunt incorporate in ansamblul etuvelor.

Bineinteles, exista si alte aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a introduce in laboratorul dumneavoastra o etuva. Spre exemplu, afisajul ei trebui sa fie unul dublu, adica sa se realizeze in egala masura printr-o metoda optica si printr-una digitala. Rezolutia afisajului trebuie sa fie si ea multumitoare, asta pentru a putea analiza corespunzator datele primite la iesire. Reglajul temperaturii si cel al timpului intruchipeaza doua caracteristici de urmarit in momentul in care se achizitioneaza un anumit model de etuva, precum si durata de functionare neintrerupta a acesteia.

Nu in ultimul timp, avand in vedere sumele importante pe care trebuie sa le cheltuiti pentru a intra in posesia unui astfel de echipament se recomanda sa acordati atentia cuvenita timpului de omogenizare pentru temperatura, dar si altor functii conexe demne sa va protejeze echipamentul in situatiile limita. Dintre acestea trebuie sa amintim protectia pentru intreruperile accidentale ale proceselor chimice sau fizice intreprinse – in acest caz, echipamentul isi reia activitatea exact din stadiul in care ajunsese inaintea intreruperii alimentarii cu energie.

Ca un plus, dumneavoastra ar trebui sa stiti faptul ca etuvele Precisa pun la dispozitia laborantilor si o serie de autoprotectii, importante fiind termorezistentele si elementele de comanda care se pot defecta de-a lungul garantiei.