Ce trebuie stiut despre vanzarile imobiliare?

Oricine doreste sa vanda un imobil ar trebui sa tina cont de cateva artificii care pot ajuta in incheierea cat mai rapida a tranzactiei. Indiferent ca se doreste instrainarea imobilului printr-o agentie imobiliara sau nu, trebuie avut in vedere urmatoarele:

  • imobilul trebuie sa aiba o prezentare care sa atraga potentiali clienti, asadar in descrierea acestuia este bine a se avea in vedere toate avantajele rezultate din tranzactie (imbunatatiri, materialele folosite la constructie, mijloace de transport, scoli, gradinite, cheltuieli de intretinere mici, etc)
  • anuntul de vanzare trebuie sa scoata in evidenta avantajele pe care imobilul le are fata de celelalte similare din aceeasi zona.
  • pretul este esential pentru incheierea tranzactiei si este bine a se stabili un pret minim de vanzare la care se va adauga o suma ce va putea fi negociata.
  • curatarea si infrumusetarea proprietatii ofera un avantaj major deoarece face impresie buna inca de la prima vizita a clientului.
  • apelarea la agentii imobiliare poate fi un avantaj deoarece angajatii acestora cunosc foarte bine piata, stiu cum sa negocieze o tranzactie, iar riscul de a pierde bani se diminueaza.
  • publicarea anunturilor de vanzare in cat mai multe locuri de unde potentialii clienti le-ar putea accesa (pe site-uri specializate in anuntuti imobiliare, in presa de specialitate, sau pe chiar pe site-uri de promovare contra unor sume de bani)

Publicarea anunturilor pe site-uri de genul acestuia are avantajul ca acestea sunt locuri unde se pot posta anunturi imobiliare gratuite, vanzatorul reducand astfel costurile fata de cazul in care se doreste publicarea anunturilor in presa.

In cazul in care postarea anunturilor se face pe site-uri specializate, acestea trebuie sa contina fotografii care sa scota in evidenta avantajele proprietatii.

Negocierea pretului de vanzare al proprietatii este un alt aspect important atunci cand un potential client doreste cumpararea acestuia. Pretul de pornire trebuie sa fie cu minim 10% mai mare decat cel cu care se doreste vanzarea, deoarece o astfel de reducere poate face diferenta intre a vinde sau nu. Daca se poate incepe negocierea de la un pret cu 20% mai mare, atunci sansele de vanzare sunt si mai mari. Totusi, in perioade ca aceasta, in care piata imobiliara abia se misca, un pret de pornire exagerat poate indeparta clientii din start.

Indiferent ca se doreste promovarea ununui imobil scos la vanzare apeland la o agentie imobiliara sau prin publicarea anunturilor pe site-uri ce contin anunturi imobiliare gratuite, succesul vanzarii consta in principal in corectitudinea informatiilor oferite despre proprietatea pusa in vanzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *