power laptop

Cele mai comune probleme ale unui HDD

Un HDD intruchipeaza o componenta fragila a laptopului, asta si prin prisma faptului ca inglobeaza in al sau ansamblu componente de natura mecanica, magnetica ori electrica. Daca mai punem la socoteala faptul ca majoritatea sunt lansate pe piata cu mici defecte din fabricatie, atunci nu ar trebui sa ne fie de mirare defectiunile sporadice ale hard disk-ului personal.

Accesul fizic la date se poate pierde in doar o clipita daca, din varii motive, PCB-ul ( layerul electric) al hard disk-ului este avariat. Fiind responsabil cu procesele care au loc intre laptop si HDD ( citire & scriere), nu este de mirare faptul ca o mica afectiune a PCB-ului va intrerupe functionarea hard disk-ului.

Cum va puteti da seama de o astfel de defectiune ?

Destul de simplu, avand in vedere faptul ca hard disk-ul nu se mai alimenteaza asa cum trebuie, eliminand zgomote care seamana cu simplul „click” al mouse-ului de la calculator. In plus, zgomotele pot fi asemanatoare si cu niste batai.

Defectul de factura mecanica implica apelarea la sfatul unui profesionist care lucreaza intr-un centru de reparatii, asa cum ar fi Power Laptop Service, asta in special daca al vostru device a suferit o cazatura sau un accident neprevazut. Cele doua componente interne care pot suferi de pe urma defectiunilor mecanice sunt motorul si capetele de citire. Ambele se pot ruina in totalitate fara ca voi sa primiti un avertisment in prealabil.

Simptomele defectiunilor mecanice

In mare parte, ele sunt asemanatoarecu acelea pe care le-am adus in discutie din perspectiva layer-ului electric, majoritatea fiind zgomote. Zgomotele propriu – zise se pot auzi precum niste zgarieturi sau ca un fel de click, de acesta data click-ul fiind caracterizat de o tonalitate acustica mai joasa.

Defectul de natura „logica”, recunoscut in peisajul IT sub denumirea de „Logical Failure” poate fi atasat fiecarei probleme care nu are legatura cu deteriorarile fizice ale HDD-ului. Cum se manifesta defectele de natura logica? Ei bine, ele sunt foarte variate si pot consta fie in virusari ale hard disk-ului cu programe instalate din surse nesigure, fie in bug-uri ale unor aplicatii, fie in stergerile involuntare ale informatiilor.