pierderi financiare

Companiile aeriene estimeaza pierderi de 1.1 miliarde de dolari in 2016

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aeriene a estimat ca pierderile companiilor aeriene ar putea ajunge la fabuloasa suma de 1.1 miliarde de dolari, pana la finalul anului 2016. Desi estimarea initiala se situa in jurul sumei de 600 de milioane de dolari, acutizarea crizei economice in industria aviatica a dus la predictii sumbre pentru profiturile operatorilor aerieni. Potrivit reprezentantilor Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni, pretul mare al combustibilului, dar si scaderea rezervarilor de bilete de avion, au dus la acutizarea crizei pentru majoritatea liniilor aeriene.

La nivel mondial, expertii estimeaza un profit total de 3 miliarde de dolari, dupa ce in anul 2015, acesta a ajuns la 7.9 miliarde de dolari. Profitul pe anul 2016 al tuturor companiilor aeriene din lume pare sa fie cel mai mic in ultimii 10 ani.

Piata aviatica din Europa a fost cea mai afectata, in conditiile in care criza economica s-a acutizat in Marea Britanie, Spania si Germania. Compania aeriana Lufthansa a decis sa concedieze 3500 de angajati pentru a reduce cheltuielile administrative cu pana la 25%. In primul trimestru al acestui an, Lufthansa a inregistrat pierderi de 379 de milioane de euro. Pe langa Deutsche Lufthansa, si Air France – KLM si International Consilided Airlines Group, a anuntat reduceri masive de personal, dupa ce pierderile in primul trimestru din 2016 au fost peste asteptari.

Lufthansa este o companie aeriana nemteasca, detinuta in proportie de 36% de guvernul German. Infiintata in anul 1953, operatorul german ruleaza 279 de zboruri aeriene saptamanal catre 710 destinatii europene. In anul 2010, Lufthansa a transportat aproximativ 90 de milioane de pasageri.

Air France, parte a Aliantei SkyTeam, ofera 253 de zboruri aeriene catre 272 de destinatii internationale. In anul 2011, Air France a transportat un numar record de pasageri de aproximativ 60 de milioane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *