Cum alegi aparatul de aer conditionat

Daca te numeri printre cei pe care ii sperie sezonul caniculei, instalatia de aer conditionat te ajuta sa transformi vara intr-o perioada suportabila, atunci cand temperatura prea ridicata te impiedica sa-ti desfasori activitatile obisnuite.

Este evident ca scopul principal al acestor sisteme de climatizare este de a crea o atmosfera agreabila acasa si un mediu de lucru confortabil pentru spatiile de birouri sau alte servicii care sunt adresate publicului.

Aerul conditionat mentine conditiile favorabile de locuire pentru spatiul in care a fost instalalat si ajuta organismul sa faca fata conditiilor meteo dificile si chiar extreme, nu doar in ceea ce priveste caldura excesiva, ci si fata de alti factori precum umiditatea, praful, polenul sau noxele.

Suprafata care va trebui deservita, consumul energetic si nu in ultimul rand pretul, sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand pornesti sa achizitionezi instalatia de aer conditionat.

Este important sa ai in vedere orientarea ferestrelor sau numarul lor, numarul persoanelor care lucreaza sau locuiesc in spatiul respectiv, puterea aparatelor electrice sau electrocasnice care pot emana caldura, precum si cat de bine sunt izolati peretii exteriori fata de radiatia calorica solara, deoarece in functie de acesti factori se va putea face o dimensionare corecta a puterii aparatului de aer conditionat, fara sa ai pierderi inca din start in aceasta directie.

Cantitatea de energie electrica consumata de un aparat de aer conditionat depinde in mare masura de clasa energetica a instalatiei. Aceasta poate functiona in mod normal pe timp de vara chiar si 8 ore zilnic, iar in cazul in care temperaturile exterioare ajung in faza de canicula, este evident ca va functiona un timp mai indelungat. Prin urmare cauta sisteme de climatizare care sa iti poata oferi consumuri mici si randamente mari.

Pretul trebuie sa aiba in vedere aceste criterii, dar si garantia care este recomandabil sa fie cat mai extinsa, atat pentru componenta cea mai intrebuintata, compresorul cat si pentru restul instalatiei.

La ora actuala cele mai frecvent instalate si apreciate sunt sistemele de aer conditionat 12000 btu, dar cea mai buna optiune trebuie sa tina cont de cat mai multe dintre ideile prezentate anterior.