Cum ne protejam sanatatea cand folosim sistemul de aer conditionat

Daca sunteti in dilema in ceea ce priveste tipul, modelul sau puterea unui aparat de aer conditionat pe care doriti sa-l instalati, in scopul de a nu va periclita starea de sanatate prin expunerea la curentul de aer rece al acestuia, atunci este util sa cititi urmatoarele randuri care pot sa va aduca cateva clarificari in acest sens.

In primul rand trebuie sa intelegeti ca un aparat de climatizare nu este daunator pentru sanatatea personala, sau a celor care stau in camere climatizate, atat timp cat utilizarea sa se va face prin respectarea unor reguli minime. De regula temperatura unei camere de locuit, sau cu destinatie care asigura servicii pentru populatie, trebuie sa fie in timpul verii situata intre 21 si 23 de grade Celsius. Cu siguranta ca fiecare dintre noi suportam in alta masura variatiile de temperatura si mai ales nivelul acestora, cum la fel suportam diferit incarcarea cu umiditate a aerului.

Prin urmare setarea realizarii unei temperaturi ambientale de catre aparatul de aer conditionat trebuie sa fie personalizata si in niciun caz sa nu se faca abuz in ceea ce priveste scaderea acesteia sub limita de 20 de grade Celsius, cand deja aerul este mult prea rece.

In continuare, amplasarea unitatii interne a climatizorului trebuie sa fie facuta in asa fel incat curentul de aer sa nu fie directionat spre locurile in care se sta in mod obisnuit in acea camera. Cu alte cuvinte, zona biroului, a canapelei, a patului din dormitor, nu trebuie expuse direct curentului de aer rece.

Pentru evitarea acestei expuneri se pot amenaja o serie de panouri pentru deflexia aerului provenit din unitatea interna atunci cand situatia montarii acesteia nu permite decat o singura pozitie. In plus trebuie sa intelegeti ca odata atinsa temperatura setata, este bine ca aparatul sa ramana in functiune pentru a corecta doar diferenta pozitiva de 1 grad care se inregistreaza dupa intrarea lui in standby.

Daca veti inchide aparatul, la o noua repornire, catitatea de aer rece prezenta in camera va fi pentru o durata mai lunga de timp pentru atingerea temperaturii setate si se va putea restimti ca un factor de disconfort pana la urmatoarea oprire. In plus nu uitati sa curatati, sau sa inlocuiti daca este cazul, cel putin o data pe an filtrele unitatii interne pentru evitarea degajarii in aer a particulelor de praf acumulat cat aparatul nu este utilizat.

Pentru suprafete mai mici ale camerelor puteti alege un sistem de aer conditionat daikin cu o putere maxima de 9000 de BTU, care vor fi suficienti pentru acoperirea necesarului de climatizare al unui incaperi cu suprafata de circa 15 metri patrati. Respectand recomandarile anterioare, cu siguranta starea dumneavoastra de sanatate nu va avea cu nimic de suferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *