Blog

Cum sa faci bani din blogging?

Acum doi ani ziceam că vreau să fac și eu bani din blogging. Ceea ce nu s-a întâmplat. Între timp mi-am luat Manager / Impresar (Ligia Adam) și sper ca lucrurile să meargă mult mai bine. Ca să îmi fac mâna o să încep cu un proiect pe care l-am găsit chiar acum prin online – un concurs pentru revista BIZ:

Bon! I’m in. Pentru că sunt la început o să propun ceva mic, tactic – “Crestere a recunoasterii brandului Biz” e prea mult pentru puterile mele de blogger B sau C sau D List.

Concept
Concurs de pronosticuri

Target:

a.Cititori ocazionali
b.Abonati

Obiective

a.Convertirea cititorilor care cumpără revista ocazional în abonați – e un obiectiv important pentru orice business de publishing.
b.Fidelizarea actualilor abonați.

Implementare

Concurs lunar în revistă – cititorii fac pronosticuri privind un indicator economic. Concurs sub patronajul unei autorități în domeniu. Exista premii pentru participare (prin tragere la sorți) și premii pentru câștigători. Fiecare ediție poate avea un sponsor care să acorde premiile. La sfârșitul anului poate fi organizat un mic eveniment – o cină festivă la care să participe toți câștigătorii, reprezentanți ai revistei și o parte dintre cei care au patronat concursurile.

Exemplu de execuție 1 – Isărescu te provoacă să ghicești rata inflației pe trimestrul III al 2011. Îți explică pe scurt cam cum se calculează rata inflației, cam care ar utea să fie minimul si maximul etc.
Exemplu de execuție 2 – Steven van Groningen te provoacă să ghicești ROBOR* pe luna decembrie. Același tip de content ajutător ca mai sus.
Exemplu execuție 3 – X te provoacă să ghicești cifra de afaceri din industrie pentru perioada …

Precizări și note de subsol

ROBOR este rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate pe piata interbancară. Este calculată și anunțată de banca națională. Domnii Isărescu și van Groningen sunt menționați cu titlu de exemplu. Nu au fost consultați în prealabil. Probabil ca nu imi citesc blogul, deci nu se vor supara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *