Cum să vă relaxați după momente grele

Cu toții avem dureri din trecut și din prezent. Uneori este ușor, în timp ce alteori este destul de greu. Vătămările din trecut pot apărea dacă vă aflați sub stres sau nu aveți grijă de voi înșivă. Perioada grea poate face ca durerea să devină mai intensă. Respiratia este o excelenta strategie de gestionare a durerii din mai multe motive. Modul în care respirați definește modul în care corpul dumneavoastră funcționează cu durerea. Puteți utiliza modele specifice de respirație pentru a o atenua. Dacă te uiți la femeile care dau naștere, una dintre cele mai valoroase căi de a se pregăti pentru sarcină este să învețe cum să respire. Când îmbunătățiți obiceiurile de respirație, puteți îmbunătăți gestionarea durerii. Prin respirația conștientă, puteți ușura durerea acută și cronică la cerere.

Stres, tensiune și durere

Stresul poate duce adesea la durere, deci este important să vă relaxați mintea pentru a evita orice stres. Mintea are control total asupra a ceea ce simte corpul dvs., deci este important sa o relaxați cand este necesar. Sistemul dvs. de luptă va declanșa schimbări fiziologice în organism în caz de urgență. Organismul nu înțelege că debutul ar putea fi ceva la fel de simplu ca o situație socială în care nu te simți confortabil. Mușchii devin tensionați, adrenalina este eliberată și aveți o inflamație crescută. Toate aceste lucruri pot spori orice durere pe care o întâmpinați după ce este diminuată. Frica ne face să devenim tensionați și ne ține respirația. Când momentul pericolului perceput este eliminat, ne relaxăm și expirăm. Respirația conștientă relaxează corpul și scapă de durere.

Iată un pas important cu respirația care vă ajuta la atenuarea durerii care apare în special prin stres:

Conștientizarea respirației

Pentru a respira în mod corespunzător, va trebui să cunoașteți respirația. Când simțiți o durere gândiți-vă la ceea ce se întâmplă cu respirația. Lăsați-o să vă ajute să treceți prin momentul durerii acute. Dacă respirați repede sau vă țineți respirația, acest lucru poate accentua durerea. Dacă vă puteți relaxa și respira profund pentru câteva cicluri, puteți calma sistemul nervos și puteți reduce durerea.

Aprofundarea respirației

Acesta este un lucru care necesită practică. Încercați să vă conștientizați respirația în fiecare zi. Când vă adânciți respirația și o lăsați să coboare, există multe beneficii fiziologice. Când vine vorba de echilibrul simpatic / parasimpatic, dați acestui sistem un mesaj că lucrurile sunt în regulă și că nu este nevoie să fiți în aleertă. Când sistemul nervos știe acest lucru, el trimite tot felul de mesaje către alte sisteme din organism și apare o schimbare pozitivă. Veți găsi că atunci când respirați adânc, vă veți simți imediat mult mai bine. Mintea și corpul devin obișnuiți cu acest mod de a trata durerea și vă simțiți mai puțin stresați și demoralizați atunci când apar.

Câștigul pe termen scurt pentru practicarea exercițiilor simple de respirație constau în calmarea sistemului nervos. Acest lucru ajută la diminuarea durerii pe care o întâmpinați. Pe termen lung, aduceți modele sănătoase de respirație. Orice durere cu care vă confruntați poate fi redusă prin munca de respirație.