bodyguard

Drumul meu – Cum am ajuns din bodyguard jurnalist

Pana sa ajung PR-ist am fost, vreme de cativa ani, jurnalist de investigatii la Romania Libera. Insa cariera mea avea cu totul si cu totul alta proiectie, la varsta cand se fac astfel de planuri. Trebuia sa ma fac bodyguard. Parea, la vremea aia, o meserie frumoasa, onorabila. Cu un pic de bafta seduceam si fata unui miliardar japonez venit in vizita prin Romania. Dar si fara asta as fi fost multumit.

Schimbarea de planuri s-a petrecut intr-o vacanta de vara. Nu mai stiu in ce clasa eram, pentru ca nu am fost un elev prea grozav si am stat in liceu un pic mai mult. Am facut atunci ceea ce fac liceeni in vacantele de vara: m-am amorezat. Si asa am ajuns jurnalist.

Povestea completa suna asa: Ma intorceam intr-o zi, nu stiu de unde, cu tramvaiul. La Budapesta urca o fata, un pic speriata, se uita prin jur si vine la mine. Imi spune ca se tin dupa ea doi tigani (stiu ca nu e denumirea corecta, dar pe vremea aia asa se numeau) si imi cere voie sa stea cu mine. Iau fata, mi-o asez in brate, aia urca, coboara, ea ramane la mine in brate si o duc acasa. Ea ma cauta la liceu, ne imprietenim, ne amorezam si dupa doua saptamani pleaca la mare, intr-o tabara de jurnalistica organizata de Ministerului Tineretului si Sporturilor. Eu rabd ce rabd si plec dupa ea.

Cei aflati legal in tabara erau impartiti in echipe si in fiecare zi faceau cate un ziar. Eu ma ocupam doar cu fata si cu fotbalul. Intr-o zi am aranjat un meci cu o echipa de ospatari de la Pescarusul, am fost sa iau baietii, iar baietii nu puteau sa vina ca nu terminasera ziarul. Mai aveau nevoie de un editorial. M-am asezat la calculator si intr-un sfert de ora am scris eu textul. Povestea s-a mai repetat vreo doua zile, iar la sfarsitul taberei oamenii de la minister au avut surpriza sa constate ca juriul format din jurnalisti a premiat niste articole semnate cu un pseudonim si scrise de cineva care nu exista in proiect.

Povestea de amor a trecut (cum trec toate povestile), dar am ramas cu convingerea ca pot sa scriu repede si bine despre aproape orice.

Am inscris istoria asta in proiectul Drumul tau, de URSUS. Pagina de Facebook a proiectului.