land cruiser

Experienta, inovatie, performanta…

Povesteam acum ceva vreme cum am ajuns cu un Toyota Land Cruiser la Crucea de pe Caraiman şi cum am trăit nişte experienţe absolut senzaţionale intr-o maşină care era la fel de bătrână ca mine dar care mai avea încă multe de spus… iar gândul mi-a zburat instant către modelele actuale după care cel puţin eu întorc întotdeauna capul pe stradă…

Forţă, încredere, perseverenţă, dinamicitate, experienţă, fiabilitate… toate sunt caracteristici care îmi poposesc in minte ori de cate ori văd pe stradă cate o Toyota Land Cruiser. Este o maşină care impresionează prin potenta sa… E ca un domn bine… care suceşte minţile puştoaicelor cu toate că nu mai este de mult la prima tinereţe… are sex appealul, are şarmul şi eleganta pe care numai o persoană experimentată in arta “seducţiei” o poate avea… Este o maşină care are 60 de ani de experienţă in offroad îmbrăcată in toată tehnica pusă la dispoziţie de ingineria auto a momentului.

Ba chiar pe cat de potentă in teren accidentat şi pe cat de multe idei preconcepute poate genera prin calităţile sale, această maşină impresionează la capitole la care o maşină offroad pursânge in trecut era clar depunctată: confort, stabilitate, coeficient aerodinamic ( care apropo este 0.35… o cifră uluitoare pentru o maşină de dimensiunile acestea), capacitaţi multimedia,sonorizare, etc.…

Pe unde m-aş plimba dacă aş avea pe mană un Land Cruiser 150 sau V8? Probabil vă aşteptaţi să vă spun că aş ajunge in Nepal sau intr-un safari in Africa, insă tara noastră ne oferă atât de multe posibilitati de a ne bucura de o maşină grandioasa cum este Land Cruiser incat nu ar trebui să gândim neapărat la o destinaţie exotică.

De fapt cred că un tur al tarii gen “Redescoperă România” călare pe nişte Land Cruisere ar fi senzaţional…

Închipuiţi-vă numai cum v-aţi putea depărta de la constrângerile şoselei, închipuiţi-vă locurile ascunse privirii călătorului de pe sosea… păduri virgine, râuri învolburate, coline cu noroaie şi drumuri desfundate, cariere de piatră, nisip, troiene de zăpadă… o cabană ascunsă in munţi in mijlocul iernii… locuri pe care le poţi admira numai cu o maşină pe al cărei ADN scrie cu litere bolduite offroad.

Desigur veţi spune că nu se poate pleca aşa… de capul tău intr-o aventură offroad… că trebuie să te pricepi la şofat pe teren accidentat, dar vă rog să îmi permiteţi să vă contrazic… nu tu trebuie să ştii… maşina ştie pentru tine. Tehnologia “Multi Terain” pe care o înglobează această maşină pune la dispoziţia şoferului programe diferite pentru suprafeţe de rulare diferite… astfel incat avem mai multe scenarii: “Noroi şi nisip”, “Suprafaţă instabilă”, “Denivelări” sau “Bolovani”, toate acestea permiţând unui şofer obişnuit să se descurce chiar şi in cele mai vitregi situaţii… Maşina ştie pentru tine!

Si cu toate astea… pe şosea un Land Cruiser este o limuzină de lux… Este confortabil, eficient, puternic… te poate relaxa cu un sunet excepţional redat de cele 17 incinte acustice JBL sau cu DVD-ul de 9” de tip dropdown pe care pasagerii din spate pot urmări filme sau clipuri video in timp ce navigaţia din consola centrală ghidează şoferul discret spre destinaţie, maşina rulând fin cu ajutorul “Sistemului de suspensie Dinamic Kinetic” (KDSS), un sistem hidraulic care vă imbunatati stabilitatea, confortul şi siguranţa  maşinii la rularea pe şosea.

Ce ziceţi? Credeţi că aceasta maşină care poate aborda cel mai dur teren acompaniată de cea mai fina tehnologie poate să vă ajute să redescoperiţi România? Daca nu… rezolvaţi cumva să pun mana pe aşa ceva şi vă promit că o să am parte de o experienţă de neuitat…

Experienţă o sa capăt şi eu… maşina o are deja… insă tot nu sunt decis… Oare ce face maşina asta atât de grozavă? Experienţa sau inovaţia?

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

Poti folosi urmatoare HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>