restaurant burgeri

Inelele de ceapa – cea mai solicitata garnitura pentru burgeri

Daca ar trebui sa ne gandim pret de cateva secunde la originile clasicelor inele de ceapa, cel mai probabil am include pe lista SUA, Anglia si Australia. Insa, nu a trecut mult timp pana cand acestea au devenit populare si in mediul european, in prezent reteta facand parte din meniul tuturor restaurantelor de burgeri cu traditie. Asadar, cei care aleg sa faca o vizita restaurantelor de profil, fie pentru a servi coaste de porc impanate, burgeri decorati cu sosuri picante ori vita in sange se pot astepta sa primeasc drept garnitura satioasele inele de ceapa, aurite intr-o crusta fina, de-a dreptul delicioasa.

Reteta in sine este una deosebit de facil de preparat, insa versatilitatea sa este trasatura care ii aduce popularitate la nivel international. Fiind servite in compania fripturilor, a burgerilor si a sosurilor abundente in arome spicy & cremoase, inelele de ceapa devin o garnitura care se pliaza in egala masura pe conceptul de „fast – food”, dar si pe cel de preparat „in -house”. Pornind de la aceasta premisa, ne-am gandit sa va oferim cea mai simpla versiune a acestei retete, una careia ii veti ramane, cu siguranta, fideli de-a lungul timpului.

Cea mai problematica parte a retetei este reprezentata de obtinerea crustei propriu – zise. Din aceasta ecuatie puteti elimina clasicul amestec „pane” pentru ca inele de ceapa sunt mult prea subtiri pentru a suporta un aluat atat de greu. In plus, daca le-am pregati dupa aceasta reteta inele ar sfarsi prin a fi prea uleioase pentru a fi considerate o mancare placuta si usoara. In consecinta, ingredientele recomandate sunt faina, amindonul, ouale si berea – artificiul secret care iti va aduce crusta crocanta pe care te-ai obisnuit sa o savurezi la restaurantele cu specific american. Folosind berea cu alcool, inele de ceapa vor capata imediat crusta mult visata, fara a se inmuia prea mult in uleiul din tigaie.

Iar daca nu stiati care este momentul potrivit pentru a slefui aroma inelelor de ceapa, ar trebui sa cunoasteti unul dintre secretele marilor bucatari. Ei bine, aromele dorite se incorporeaza in cantitatea de faina pe care o folositi, asta pentru ca inele de ceapa sa nu posede doar gustul fad al uleiului prajit ori ars, ci si o aroma polivalenta la interior, care sa completeze gustul usor dulceag al cepei. In mod uzual, condimentele care se folosesc la asezonarea fainii sunt ardeiul iute / fulgii de chilli, sarea si piperul, insa imaginatia va poate fi de folos pentru a adauga un strop de originalitate retetei. Alte condimente pe care le-ati putea utiliza sunt usturoiul pudra, zaharul, curry-ul sau mustarul pudra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *