Mâncare sănătoasă pentru drum

Indiferent dacă călătorești pentru afaceri sau pe tot globul ca un nomad digital, învață cum să mănânci sănătos pe drum, fără să te înfometezi.

Imaginați-vă că vă aflați în vârful Turnului Eiffel bucurându-vă de priveliște, când stomacul dvs. emite un mârâit asurzitor. Imaginați-vă că ați mâncat prea mult înainte de zbor și acum turbulența vă înnebunește.  Acestea sunt situații neplăcute pentru orice călător. În ambele cazuri, puteți învinui alegerile alimentare proaste.

Mâncatul sănătos este greu chiar și atunci când ești acasă. Dar, după ce adăugați în locuri necunoscute și alimente diferite, găsirea unei alimente sănătoase se poate simți imposibil.  Din fericire, cu câteva sfaturi simple puteți învăța cum să mâncați sănătos pe drum. Nu trebuie să vă privați nici să vă bucurați de mâncare delicioasă. Pentru a afla cum să mâncați sănătos în timpul călătoriei, citiți mai departe.

Limitați cantitatea de mese pe care le mâncați într-o zi

Felul mediu de restaurant are aproximativ  1.205 calorii . Asta înseamnă mai mult decât dublul cantității de calorii pe care ar trebui să le consumi la orice masă dată. Dacă mănânci trei mese pe zi de la un restaurant sau un lanț de fast-food, ai putea termina consumând de două ori mai multe calorii decât ai nevoie. Ca urmare, s-ar putea să vă simțiți lenți, obosiți și balonați. Este dificil să arzi acele calorii în plus, ceea ce înseamnă că ai putea lua în greutate.

Este aproape imposibil să eviți să mănânci la restaurante când călătorești. Și nici nu trebuie să vă negați plăcerea de a lua masa – cheia este moderația. De aceea, ar trebui să vă propuneți să luați masa la un restaurant doar o dată sau de două ori pe zi.

Dacă mănânci mai mult de o masă pe zi de la un restaurant, poți totuși să alegi sănătos. Dacă ați mâncat deja (sau aveți intenții să mâncați) o masă mare la un restaurant, comandați ceva mai ușor. Consultați meniul aperitiv sau comandați supă și o salată.