cauze ale venelor varicoase
articolele

Prevenirea venelor varicoase – Ce trebuie făcut?

Varicele sunt o problemă medicală a cărei dezlegare de către știința modernă este încă pe cale să apară. Acestea pot afecta reprezentanți ai ambelor sexe, dar sunt mai des întâlnite la femei. Acestea se pot dezvolta în timpul sarcinii, când crește presiunea și greutatea corporală medie la nivelul extremităților inferioare. În forma lor cea mai grea, acestea împiedică mișcarea membrelor, blocându-le roiul propriu-zis. Acesta este considerat un motiv serios pentru a vă gândi la sănătatea cardiovasculară. Un alt motiv rar pentru apariția venelor „arahnide” sau „de plasă”, așa cum sunt adesea numite, este obezitatea.

Pierderea masei musculare slabe și mâncatul compulsiv ne fac să luăm în greutate în exces și să ne împingem arterele cu grăsimi dăunătoare. Feriți-vă de alimentele bogate în carbohidrați și de cele cu prea mult zahăr rafinat. Întoarceți-vă la alternative sănătoase la deliciile culinare preferate, cum ar fi chefirul. Corpul tău are nevoie și el de curățare din când în când, la fel ca și casa și biroul tău, de dezinfecție regulată. Puteți intra cu ușurință în formă folosind una dintre numeroasele alternative naturale de pe piața modernă. Și, de asemenea, pentru a lucra pentru cea mai frumoasă și mai netedă piele de pe picioare, datorită cremei pentru varice Varydex.

Corpul uman este o mașinărie complexă care funcționează. Cel mai probabil, nu știați că picioarele vă pulsau nu din cauza pantofilor incomozi, ci din cauza hipertensiunii. Nu vă lăsați sănătatea în mâinile întâmplării. Există multe metode și tehnici pentru a preveni și a contracara formarea venelor varicoase.

Mai jos vă vom informa cu privire la cele mai potrivite forme de tratament pentru venele varicoase ale membrelor inferioare cu ulcerații sau inflamații. Și cele șapte clase principale. Rămâneți informați.

Care sunt cele 7 stadii ale varicelor? Principalele simptome!

varicoase

Noi, oamenii, suntem creaturi viclene, dar leneșe. Întotdeauna vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne scuti de un efort. Astfel, am făcut câteva descoperiri tehnologice și medicale ingenioase care ne-au ușurat semnificativ viața. Din nefericire, medicina modernă nu a stabilit cu exactitate cum să trateze venele varicoase.

Nu le consideră o problemă serioasă, din punct de vedere științific. Deși nu reprezintă o amenințare directă la adresa vieții umane, venele varicoase sunt o boală progresivă care necesită tratament. Dar cum anume putem recunoaște simptomele sale primare. Există terapii și metode adecvate pentru prevenirea venelor varicoase?

Cei mai mulți dintre noi sunt obișnuiți să le asocieze cu imaginea unor picioare neplăcut de umflate. Cum ar fi venele varicoase convexe, grotești din punct de vedere vizual, colorate în violet sau albastru închis. Dar acestea sunt doar acele simptome care apar în stadiul final al venelor varicoase ale membrelor inferioare. Și atunci când aveți vene varicoase ale membrelor inferioare cu ulcerații sau inflamații, situația este gravă!

Să aruncăm o privire asupra celor 7 etape de manifestare a varicelor și a simptomelor acestora:

 • Stadiul zero: este posibil să aveți o senzație de rigiditate în a doua jumătate a zilei, precum și mâncărimi noaptea sau crampe la nivelul membrelor.
 • Prima etapă: apar primele telangiectazii și vene reticulare, care pot ajunge până la 1 mm în diametru.
 • Etapa a doua: Aici se formează primele vene vizibil varicoase, alungite sau răsucite.
 • Etapa a treia: Simptomatologia este însoțită și de crampe și dureri nocturne regulate.
 • Stadiul patru: Manifestările de aici sunt mai ales dermatologice, cu afectarea pigmentației pielii. Acesta devine ușor sensibil la leziuni mecanice și începe să se deterioreze.
 • Stadiul cinci: Dermul se atrofiază și se formează ușor ulcere.
 • Stadiul șase: Rănile pielii refuză să se vindece.
 • Stadiul șapte: Apar ulcere care pun în pericol viața.

Cum pot preveni venele varicoase?

Există multe tehnici și metode de combatere a venelor varicoase. Unii preferă să poarte ciorapi elastici sau colanți strâmți pentru a „retrage” venele. Alții trec la o dietă ecologică pentru a menține o tensiune arterială normală. Potrivită în acest scop este dieta DASH, care este extrem de asemănătoare cu dieta mediteraneană. Există, de asemenea, exerciții fizice speciale care au ca scop mișcarea regulată a membrelor inferioare și eliminarea tensiunii arteriale excesive.

Câteva sfaturi bune despre cum să faceți o bună educație de prevenire pentru tratarea venelor varicoase

 • Nu stați prea mult timp în poziția șezândă sau în poziție verticală singur. Luați pauze de la amândouă, chiar dacă profesia dumneavoastră o cere.
 • Când stați jos, nu vă încrucișați picioarele.
 • Țineți picioarele într-o poziție ușor mai înaltă atunci când stați, vă odihniți sau dormiți. Dacă aveți această ocazie, ridicați-le deasupra nivelului inimii.
 • Dacă suferiți de obezitate și supraponderalitate, încercați să slăbiți. Acest lucru va reduce presiunea și tensiunea asupra venelor dumneavoastră.
 • Nu purtați haine strâmte în jurul taliei, inghinala sau coapsele. Hainele strâmte pot provoca sau agrava grav venele varicoase.
 • Limitați purtarea pantofilor cu tocuri înalte Încercați să purtați pantofi cu tocuri mai joase care întăresc mușchii gambei. Acest lucru este bun pentru sănătatea ta arterială.
 • Reduceți cantitatea de sare din alimentația dumneavoastră. Acest lucru poate limita crampele și inflamațiile membrelor inferioare.
riscuri ale venelor varicoase

Privire genetică la formarea venelor varicoase

Vă întrebați care ar putea fi legătura dintre venele varicoase și genetică? Ființele umane, în forma noastră actuală, sunt rezultatul a milioane de ani de evoluție. Toată lumea a auzit cel puțin de fundamentul originii speciilor de la exploratorul și omul de știință Charles Darwin. Știți că primatele și maimuțele sunt strămoșii noștri îndepărtați. Deoarece unii dintre ei nu mergeau pe doi, ci pe patru, tensiunea exercitată de întreaga greutate a corpului era mai uniformă.

Cu cât creierul și cutia craniană erau mai mari, cu atât mai multe tunuri găseam. Unii dintre ei au sfidat complet funcția cozii și au mers în patru labe. Suntem în picioare. Exact proporțional cu nivelul nostru de inteligență, a crescut și tensiunea arterială. De asemenea, omul modern este expus la riscul constant al minciunii excesive. La fel ca și consumul de alimente și băuturi nesănătoase. Și, odată cu aceasta, se arată probabilitatea de a dezvolta vene varicoase. De asemenea, îl puteți contracara cu ajutorul gamei largi de mijloace naturale oferite de piața modernă. De aceea, am început să analizăm recenziile consumatorilor despre produsele naturale care ajută la combaterea varicelor: consultați recenziile consumatorilor despre crema Nanovein.

Protejați-vă inima și protejați-vă de venele varicoase!

Venele varicoase se pot forma în orice moment. Nici măcar bărbații nu sunt complet protejați împotriva lor. Stilul de viață modern ne obligă să lucrăm în fața unui computer. Prin urmare, petrecem multe ore consecutive în aceeași poziție a corpului. Combateți varicele prin mișcare moderată și regulată, o dietă echilibrată și mai puțin stres. Soarta și sănătatea ta sunt în mâinile tale. Dați-le ceea ce au nevoie!

Author

Ana Brigitta Mihai
Dr. Ana-Brigitta Mihai este medic specialist dermatovenerologie. Și-a desfășurat pregătirea în rezidențiat în cadrul Secției Clinice de Dermatologie a Spitalului Clinic Colentina, București, perioadă în care a câștigat burse de studiu la variate cursuri de formare profesională, conferințe și congrese de specialitate din Europa și din țară. A participat în diverse acțiuni de voluntariat, atât in domeniul medical privat cât și în proiecte de conștientizare și informare, precum “Euromelanoma day” – campanie pan-Europeană de informare asupra cancerului cutanat, prevenției și tratamentului acestuia. În sfera de interes profesional se regăsesc dermatoscopia, dermato-oncologia, infecțiile cu transmitere sexuală. Crede în echipele multi-disciplinare alături de care dorește cea mai bună abordare a pacientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *